Kusios:Pompeo’nun ziyareti öncesi bekletiler yüksek

Kusios:Pompeo’nun ziyareti öncesi bekletiler yüksek

Rum Hükümeti’nin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Kıbrıs’a yapacağı ziyarete ilişkin beklentilerinin yüksek olduğu bildirildi.

Alithia gazetesinin konuyla ilgili haberinde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Kıbrıs’a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un gerek konu gerekse Kıbrıs sorununa ilişkin Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’e yapmış olduğu açıklamalara yer verdi.

Gazete, Pompeo’nun son durağının Kıbrıs olacağını kaydeden ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisinin, Avrupa-Asya ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretlerle ilgili telekonferans aracılığıyla gazetecilere yaptığı bilgilendirme sırasında, “Kıbrıs’ı, bölgedeki istikrar gücü” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Güney Kıbrıs’ın bölgedeki rolünün ABD tarafından olumlu olarak nitelendirildiğini, Pompeo’nun ziyaretinin de var olan güçlü ilişkiyi yeniden teyit ettiğini belirtti.

Aynı yetkili ayrıca Pompeo’nun, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail üçlü oluşumuna da yatırım yaptığını ifade etti.

Gazete, Güney Kıbrıs cephesinde ise Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un, RIK’e yaptığı açıklamalar çerçevesinde Pompeo’nun ziyaretini önemli olarak nitelendirdiğini belirtti.

Habere göre, Kusios, Pompeo’nun Ada’ya gelişinin, iki ülke arasındaki ilişkileri teyit ettiğini; ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kendisinin, Güney Kıbrıs’ın istikrar ülkesi olduğunu da doğruladığını ifade etti.

Kusios, Pompeo’nun yapacağı ziyaretin,  olumlu sonuçlar vermesini de beklediklerini söyledi.

“Bazı anlaşmaların imzalarıyla, belirli bir içeriğin var olduğunu mu kast ediyorsunuz?” sorusu üzerine Kusios, bunun, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile ele alınacak konular olduğunu ve sonuçlanmasının ardından açıklamaların yapılacağını belirtti.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ