Yeni Yüzyıl gemisi KKTC’ye geliyor!

Yeni Yüzyıl gemisi KKTC’ye geliyor!
  • KKTC
  • 21 Ocak 2025 09:22

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) yakıt taşıyan Yeni Yüzyıl isimli geminin alıkonmasına dair iddialar asılsız çıktı. Geminin, 21 Ocak Salı akşamına kadar KKTC’de olması bekleniyor. Kamuoyunda bazı siyasilerin dile getirdiği iddiaların aksine, gemiye yönelik herhangi bir alıkonma durumu söz konusu olmadığı gibi, Aziz İhsan Aktaş ile Güven Holding ortaklığına dayanan herhangi bir soruşturma da bulunmuyor.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgilere göre, KIB-TEK’e yakıt taşıyan ve bugün saat 19.00 itibarıyla yola çıkan geminin hava koşullarının elverişli olması durumunda 21 Ocak Salı akşamına kadar KKTC’ye ulaşması öngörülüyor. İddia edildiği gibi geminin seyrine müdahale edilmediği ve taşımanın planlandığı şekilde sürdüğü öğrenildi.

PROJE ORTAKLIĞI DOĞRU AMA SORUŞTURMA YOK

Kıbrıs Postası, kamuoyunda merak uyandıran Aziz İhsan Aktaş ile Güven Holding ortaklığı ile ilgili iddiaları araştırdı. İçkale’nin sahibi olan Aziz İhsan Aktaş ile Güven Holding’in sadece proje ortaklığı bulunduğu, bu proje ortaklığında Ali İhsan Aktaş’ın küçük ortak olduğu, proje yönetiminin tamamen Güven Holding’e ait olduğu ve herhangi bir soruşturmaya gerek husus bulunmadığı belirtildi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ