Yabancı sermaye ‘Yap-Sat’ sektörüne girdi, pazarın büyüklüğü yeterli mi? Yerli sermaye rekabete hazır mı?

Yabancı sermaye ‘Yap-Sat’ sektörüne girdi, pazarın büyüklüğü yeterli mi? Yerli sermaye rekabete hazır mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Taşınmaz Mal Edinme Yasası’nda yapılan değişiklikler, ülke ekonomisine yönelik önemli bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. 14 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 256 sayılı Yasa Gücünde Kararname ile yabancı yatırımcıların müteahhitlik yapmasının önü açıldı.

Bu düzenlemeyle, KKTC’de “Yap-Sat” sektörüne yabancı yatırımcıların katılımı sınırsız hale gelirken, sektörde yıllardır devam eden rekabet eksikliğinin sona ermesi bekleniyor. Ekonomist Mehmet Saydam, sosyal medya paylaşımında bu gelişmeyi “Yabancı Sermaye Atağı” olarak değerlendirerek, düzenlemenin turizm acenteleri ve emlak şirketleri başta olmak üzere diğer sektörlere de yayılacağını öngördü.

Yasada yer alan tanımlamaya göre, “Yabancı Sermaye,” KKTC’yi tanıyan ve aynı hakkı KKTC vatandaşlarına tanıyan ülkelerin uyruğundaki gerçek veya tüzel kişileri kapsıyor. Saydam, paylaşımında bu düzenlemenin ülkeye yabancı sermaye akışını hızlandıracağını ve tüm sektörlerde rekabetin artmasına yol açacağını ifade etti.

 

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ