TC Abu Dabi Elçisi ile KKTC temsilcisi, Gulfood Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs’ın standını ziyaret etti
Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nda yer alan Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) çatısı altında yer alan Kuzey Kıbrıs standını dün Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tuncer ve KKTC Temsilcisi Zeliha Khashman ziyaret etti.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Tuncer ve Temsilci Khasman, standları tek tek ziyaret ederek katılımcı şirket yöneticileriyle fuar hakkında sohbet etti.
KKTC Abu Dabi Temsilcisi Zeliha Khashman, geçen yıla göre katılımın daha yoğun olduğunu ifade ederek, “Ben görev sürem içerisinde 4. kez fuarı ziyaret ediyorum. Burada yeni firmalar görmek çok güzel. Yeni firmaların da pazar arayışında olması ve pazara girmesi çok önemli” dedi.
Khashman, KTSO ile temsilcilik arasında işbirliği yapılmasına dikkat çekerek, “Bizim temsilcilik olarak Gulfood’daki görevimiz KTSO’ya fuarın başlamasından aylar önce lojistik destek, istenilen bilgileri onlara önceden sağlayıp bir yol gösterici olmaktır. Gelen firmalara istedikleri taktirde pazar ve danışmanlık hakkında bilgi verebiliriz” diye konuştu.
Ambargoların tamamen kafalarda olduğuna da değinen Khashman, “Girişimcilerin insanların önünü ambargoların kesmesi mümkün değildir. Özellikle TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ziyaretiyle BAE-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem açıldığının göstergesidir. Üreticilerimiz bu fırsatı değerlendirerek BAE’ye açılmalıdır. Ambargoları gözümüzde büyütüp vazgeçilmemelidir” dedi.
Zaliha Khashman, Abu Dabi Temsilciliği’nin üretici firmalara her türlü yardımı yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini sözlerine ekledi.
