Sivil Havacılık Dairesi Değişikliği oybirliğiyle kabul edildi

Sivil Havacılık Dairesi Değişikliği oybirliğiyle kabul edildi

Genel Kurul toplantısında Sivil Havacılık Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Değişiklik Yasa Tasarısı ele alındı ve oybirliğiyle kabul edildi.

İlgili komitenin tasarıya ilişkin raporunun okunmasının ardından Sivil Havacılık Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Değişiklik Yasa Tasarısı’yla ilgili ilk sözü CTP Milletvekili Filiz Besim aldı.

Besim

CTP Milletvekili Filiz Besim, ilgili yasa üzerinde keyif alarak çalıştıklarını belirtti. Dairenin çok daha güçlü ve çağdaş hale gelmesi adına bu tasarının önemine işaret eden Besim, bu konuda destek veren daire müdürü, personeli ve sendikaya da teşekkür etti.

Konu üzerinde çalışırken birçok bilgi edindiklerini de söyleyen Besim, hava trafik kontrolörlerinin havacılığın gizli kahramanları olduğunu kaydetti.

Çok iyi eğitim alan bu meslek grubunun çok dikkat isteyen, yoğun stres altında çalışmak gerektiren bir iş yaptığını dile getiren Besim, yasada yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını söyledi.

Bu bölümde ofis ihtiyaçlarının özel bir şirket tarafından alındığını ve bu giderlerden tasarrufa gidilmeye çalışıldığını söyleyen Besim, bunun ciddi sorun yarattığını dile getirerek ilgili sözleşmenin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Barçın

CTP Milletvekili Devrim Barçın da bu yasanın olumlu olduğunu ancak yasaların yürütülmesinde sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Çalışma Bakanlığının İskele bölgesinde tek bir kadrolu sosyal sigortalar müfettişi kalmadığını, İskele’deki tek kadrolu personelin, ihtiyaç artışı gerekçe gösterilerek siyasi nedenlerle Lefkoşa’ya alındığını söyleyen Barçın, Mağusa’dan görevlendirme yapılacağının söylendiğini ancak bunun da bakanlık tarafından yapılamayacağını kaydetti.

Arıklı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erkan Arıklı da bugün geçecek yasayla havacılıkta çok önemli iki yasayı geçirmiş olacaklarını söyleyerek, bu çalışmalara katkı koyanlara teşekkür etti.

Malzeme sıkıntılarıyla ilgili kendisine de bilgi geldiğini söyleyen Arıklı, bu konuya hiçbir şekilde toleransları olamayacağını belirtti.

Ercan’daki özel güvenlik elemanı sayısının şartnamede 150 civarı olması gerekirken şu an 85-90 civarında olduğunu, bu mesleğin özel eğitim gerektirdiğini ifade eden Arıklı, işletmeci firmanın 150 kişiye mutlaka ulaşmak zorunda olduğunu kaydetti. Arıklı bu konuyu ciddi şekilde takip etiklerini söyledi.

Arıklı, yerinden söz alan CTP Milletvekili Fikri Toros’un sorusu üzerine, havalimanındaki süreç tamamlandıktan sonra yurt dışından tarafsız bir firmanın gelip Ercan Havalimanı’nı teftiş edeceğini, bir sertifika vereceğini ve bunun ardından Ercan’ın uluslararası uçuşlara açık olması konusunda uluslararası hukuk mücadelesi verileceğini kaydetti.

Arıklı, hukukçuların deniz limanlarının ambargoya tabi tutulamadığı gibi havalimanlarının da ambargoya tabi tutulamayacağı yönünde görüşü olduğunu anlattı.

Gardiyanoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da İskele’deki bir müfettişin siyasi bakışı nedeniyle cezalandırılarak Lefkoşa’ya görevlendirildiği iddiasına yanıt verdi.

Şu an Mağusa’da 5 müfettiş çalıştığını ve İskele’nin de Mağusa bölge amirliğine bağlı olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, toplam işlem hacminin yüzde 45’ini Lefkoşa’daki işlemlerin kapladığını dile getirdi, İskele’nin toplam işlemlerin sadece yüzde 5’ini tuttuğunu ifade etti.

Lefkoşa’da ikamet kişinin KHK yoluyla naklini Lefkoşa’ya aldığını söyleyen Gardiyanoğlu ilgili kişinin yasal hakkı varsa mahkemenin vereceği karara da saygı duyacaklarını belirtti.

Alınan kararın siyasi değil idari olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu konunun sadece yoğunlukla ilgili olduğunu söyledi.

Ardından tasarı oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ