“Risk oluşturacak hiçbir sınıfta öğrenci bırakmadık”

“Risk oluşturacak hiçbir sınıfta öğrenci bırakmadık”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, depremle ilgili raporların yüzde 5’inin kendisine ulaştığını sadece televizyon programında değil, başka platformlarda da defalarca kez dile getirdiğini belirterek, konuşmadan sonra kendisine bazı rakamlar daha iletildiğini söyledi.

Mühendislik çalışması tamamlanmadan imkanların doğru şekilde kullanılamayacağını belirten Eğitim Bakanı, “Ağır aksak giden bir süreç ama çocuklar konusunda hepimiz hassasız. Risk oluşturacak hiçbir sınıfta öğrenci bırakmadık” dedi.

162 okulun ihtiyaç duyduğu kaynağın yüksek olduğunu belirten Çavuşoğlu, “50 senede bir-iki okul yapmış olsaydık bu tartışmalar olmazdı. 4 yıllık hükümette 13 okulu sisteme kazandırdık, bu acımasız eleştirilerin karşısındayım” dedi.

Küçük işlerde ihaleye çıkılan ama teklif atılmayan okullar olduğunu aktaran Çavuşoğlu, şüpheli bakılan okulları en ufak tereddüt göstermeden boşalttıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 10 prefabrik binanın öğrenciler için hazır tutulduğunu ifade ederek, 10 milyon TL’yi okullara, çocukların beslenmesine ayırdıklarını, bu rakamın öğleden sonra okulda kalacak ihtiyaçlı öğrenciler için kullanılacağını, okullara ücretsiz su için de arıtma kurulacağını belirtti.

Eğitim Bakanı, “Okulların elden geçmesi için ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. 24 sınıflı bir okul yapımı 100 milyon TL’nin de üzerindedir. Düşmeyen sıva, düşmeyen mermer istersek buna kaynak yaratmak lazım. Gerekirse maaşlardan fedakarlık yapılır… Toplum olarak bu yükü paylaşarak bu okulları yenileyebiliriz. Sadece konuşarak, birilerini suçlayarak bu yolları yürüyemeyiz… Düşen bir mermerle, dökülen sıvayla tüm gayretlerin silinmesini kabul edemeyiz ” dedi.

Çavuşoğlu, kitaplarla ilgili de konuşarak, hiçbir aksi tarafı olmayan kitapların arkasında olduklarını belirtti.

Milletvekillerinin yerinden sordukları soruları da yanıtlayan Eğitim Bakanı, Erenköy Lisesi’nin 120 milyon TL’lik keşif bedeli olduğunu belirterek, yıkılması gereken bu binanın raporunun gelmesini beklediklerini, bu okulun kaynağının hazır olduğunu da söyledi.

Sendikaların “maksadını aşan” söylemlerde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, iki günlük tam gün eğitimi değerlendirerek, “Dünyada, eğitim süresinin uzamasına karşı eylem yapıldığı nerede görüldü?….Parası olanla olmayanın eşit olduğu tek yer okuldur…. ‘sandviç alamıyorlar’ dediğiniz çocukların eğitim süresini uzatmazsanız bu çocukları nerede eşitleyeceğiz?” dedi.

Kitaplarla ilgili sorulara yönelik Çavuşoğlu, Talim Terbiye Kuruluna yazarlarla öğretmenlerle temas kurması için gerekli talimatı verdiğini, kitapların Türkiye’deki Talim Terbiye Kurulu ile birlikte hazırlandığını, onların da buradaki tartışmadan rahatsız olduğunu, bu konuda kendilerinin raporlarını görmek istediğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Bu kitapların ikinci baskısı, tartışma yaratmayacak şekilde, her türlü şikayet de dikkate alınarak yapılacak… Raporlar ortaya çıkınca ikinci baskı yapılacak ve değiştirilecek. Söylediğimizin arkasındayım” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ