Lefkoşa Türk Belediyesi, Surlariçi’nin tarihî ve kültürel değerini koruyarak modern bir kent anlayışına uygun şekilde yeniden şekillendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Asmaaltı, Zahra Sokak ve Haşmet Gürkan Meydanı gibi bölgelerde hayata geçirilen dönüşüm projelerine şimdi de Atatürk Meydanı ekleniyor.
Şehrin kültürel hafızasını barındıran, yurttaşları bir araya getirip ortak anılar yaratan ve tarihi Dikilitaş’ı da içinde barındıran Atatürk Meydanı, geçmişten gelen ruhu korunarak, çağdaş bir vizyonla düzenlenecek.
İlk adımlar atıldı: Yeşil alanlar ve temizlik
LTB’nin Park Bahçeler, Temizlik ve Zabıta Şubeleri tarafından eşgüdümlü yürütülen ilk çalışmalarla, meydandaki ağaçların budaması, temizlik ve yıkama işlemleri tamamlandı.
Yurttaşların ve esnafın katkısıyla şekillenen bir proje
Çalışmalar kapsamında LTB, bölge esnafı ve yurttaşlarla fikir alışverişi yaparak herkesin görüşüne önem veren katılımcı bir yaklaşımla ilerliyor. Bu, sadece fiziksel bir düzenlemeden öte, meydanı yeniden halkın ortak bir yaşam alanı olarak tasarlamayı amaçlıyor.