Lefkoşa’da kaçak yaşayanlara yönelik ilk mobil göç denetimi yapıldı

Lefkoşa’da kaçak yaşayanlara yönelik ilk mobil göç denetimi yapıldı
  • KKTC
  • 12 Ağustos 2025 16:56
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Hükümetin ülkede kaçak yaşayan kişilerle ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç Yönetimi Merkezi bünyesindeki  Lefkoşa’da ilk denetimini gerçekleştirdi.

Küçükkaymaklı ve Surlariçi bölgelerinde yapılan uygulamada, kişilerin ikamet izinleri kontrol edildi. Denetimler sonucunda, ülkede kaçak olarak yaşayan kişiler tespit edildi ve haklarında yasal işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tespit edilen kaçakların polis tarafından Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildiği ve yasal sürecin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu tür denetimlerin ülke genelinde belirli aralıklarla sürdürüleceği ve yasa dışı ikamete karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ