Koop-Sen, maaşların eksik ödendiği gerekçesiyle polise şikayette bulundu

Koop-Sen, maaşların eksik ödendiği gerekçesiyle polise şikayette bulundu
  • Manşet
  • 9 Şubat 2026 15:16
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Koop-Sen, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’in iştirakleri olan KOOP SÜT, Zirai Levazım Koop. ve Binboğa Yem Fabrikası’nda çalışan emekçilerin maaşlarının eksik ödendiği gerekçesiyle, söz konusu iştiraklerin yönetim kurulları ile Kooperatif Şirketler Mukayyidi hakkında polise şikâyette bulunulduğunu açıkladı.

Koop-Sen Genel Başkanı Mehmetali Güröz imzasıyla yapılan açıklamada, 9 Şubat 2026 tarihinde üç iştirak bünyesinde çalışan emekçilerin maaşlarının tek yanlı ve gayri yasal kararlarla eksik ödendiği savunuldu. Bu kapsamda, ilgili yönetim kurulları ile söz konusu kararların uygulanmasına engel olunmaması nedeniyle Kooperatif Şirketler Mukayyidi hakkında KKTC Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şubesi’ne şikâyette bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, üç iştirakteki yönetim kurullarının bu uygulamaları derhal durdurmaması halinde, grev dâhil tüm yasal hakların kullanılacağı uyarısında bulunularak, kamuoyunun bilgilendirildiği kaydedildi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ