HTKS Başkanı Hüdaverdioğlu’ndan Özersay’a: Dünyada pas geçen uçak değil siyasi malzeme, haber dahi olmaz

HTKS Başkanı Hüdaverdioğlu’ndan Özersay’a: Dünyada pas geçen uçak değil siyasi malzeme, haber dahi olmaz
  • Manşet
  • 22 Temmuz 2026 13:10
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

HTKS Başkanı Kürşat Hüdaverdioğlu, HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın, İstanbul’dan Ercan Havalimanı’na gerçekleştirdiği uçuşta iniş sırasında yaşanan pas geçme manevrasına ilişkin açıklaması hakkında “dünyanın hiçbir yerinde pas geçen uçak değil siyasilerin malzemesi, haber konusu dahi olmaz. Herkes bildiği işi yapsın” değerlendirmesini yaptı.

Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Kürşat Hüdaverdioğlu, Kanal T ekranlarında konu hakkında şunları söyledi;

“Dünyanın birçok yerinde havalimanlarında uçaklar pas geçerler. Bunun sebepleri vardır. Bu hep olur. Olağandır… ILS’dir ve sairdir… Hâkim rüzgârın olduğu zamanlar vardır, ayrıca orta doğudaki gerilim nedeniyle bazı sinyal bozucular ile engelleyiciler de zaman zaman etkileyebiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde pas geçen uçak siyaset konusu olmaz. Hatta haber dahi olmaz. Pas geçme sıkıntılı bir durum değildir, sizlerin güvenliği içindir. Herkes bildiği işi yapsın.”

REKLAM ALANI

hüdaverdioğlu, pilotların ve hava trafik kontrolörlerinin en küçük tereddütte dahi inişi iptal ederek yeniden yaklaşma yaptığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ