Hasipoğlu: Emekliye verilecek 40 bin TL, Sosyal Sigortalar gelirinin sadece yüzde 10’u

Hasipoğlu: Emekliye verilecek 40 bin TL, Sosyal Sigortalar gelirinin sadece yüzde 10’u
  • Manşet
  • 30 Eylül 2026 12:20
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu “Sabah Postası” programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“EMEKLİYE VERİLECEK OLAN PARA, ELDE EDİLEN GELİRİMİZİN SADECE YÜZDE 10’U”

Kasım ayının başında sosyal sigorta emeklilerine 40 bin TL katkı yapılacağı yönündeki uygulamayı değerlendiren Hasipoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un “Bu doğru bir uygulama değil” sözlerine de yanıt verdi. Yıl sonu itibarıyla kendilerinin elde edeceği gelirin 19 milyar TL olacağını ifade eden Hasipoğlu, 48 bin 400 emekliye verilecek 40 bin TL’lik ödemenin yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL’ye, yani bakanlığın toplayacağı toplam paranın yüzde 10’una denk geldiğini söyledi.

REKLAM ALANI

Fonun iyi yönetildiğini ve daha önce hiç olmadığı kadar yüksek bir artı değere sahip olduğunu belirten Hasipoğlu, en düşük gelirin sosyal sigorta emeklilerinde olduğunu kaydetti. Hasipoğlu, dolayısıyla emeklilere verilecek desteklerin siyasi hırs ve popülizm uğruna eleştirilmemesi gerektiğini ifade etti.

“NEDİR BU SİYASET HIRSI? KENDİ İÇİMİZDE DE ELEŞTİRENLER VAR AMA BİZ ONLARA DA İZAH EDECEĞİZ”

“Nedir bu siyaset hırsı? Kendi içimizde de eleştirenler var ama biz izah edeceğiz ki kendi içimizdeki arkadaşlar da öğrensin bunu” ifadelerini kullanan Hasipoğlu, “Eleştirmeyin, biz bu parayı vereceğiz” dedi.

Aralık ayında 13. maaşın da verileceğini belirten Hasipoğlu, ödemenin Aralık ayının hemen başında yapılacağını ve iktidarda kalmaları halinde hayat pahalılığı ödemesini de gerçekleştireceklerini ifade etti.

“Para var ve ‘vereceğiz’ diyoruz. Yok, ‘siz emekliye vermeyin’ diyorlar” ifadelerini kullanan Hasipoğlu, her zaman çalışanların ve emeklilerin yanında olacaklarını söyledi.

Bugün 171 bin sigortalı bulunduğunu belirten Hasipoğlu, son üç yılda 11 bin 817 yeni iş yerinin açıldığını, 2 bin 700 iş yerinin ise kapandığını kaydetti. Hasipoğlu, son üç yılda ekonomik hacmin ve sigortalı sayısının artış gösterdiğini, bu büyümenin desteklendiğini ifade ederek her ay 400 milyon TL prim desteği sağlandığını söyledi.

Her alanda ve herkese dokunduklarını belirten Hasipoğlu, “Eleştirenler, zamanında ellerinde olmadığı için idrak edemiyorlar” dedi.

Hasan Taçoy NE DEMİŞTİ?

Kanal T’de Aytuğ Türkkan’ın konuğu olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun 50’nci kuruluş yılı dolayısıyla yaklaşık 48 bin emekliye kasım ayında 40 bin TL ikramiye ödeneceğinin açıklanmasının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bu doğru bir uygulama değil” demişti.

Taçoy, “Karşı olduğumu arkadaşlara ifade ettim ancak arkadaşlar tarafından kabul görmedi. Sigorta ve sigortacılık ezbere değildir” ifadelerini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ