“Görüntülerinizi İran’daki yetkililere göndereceğim”
Güzelyurt Adli Şube’de görevli polis memuru Muhammet Boğa, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde zanlı Amiralı Behboudi hakkında yürütülen soruşturmanın olgularını aktardı. Boğa, zanlının işlediği suçların ciddi nitelikte olduğunu vurgulayarak, tahkikatın sürdüğünü ve elde edilen bulguların mahkemeyle paylaşıldığını söyledi.
Polisin mahkemeye aktardığı bilgilere göre, zanlının 26 Ocak 2026 tarihinde Güzelyurt’ta bulunan Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüsü içerisindeki No:83 isimli kafede, aynı üniversitede öğrenci olan İran uyruklu N.T. ve S.H.’nin rızaları dışında, başörtüsüz görüntülerini cep telefonu ile kayda aldığı belirtildi.
Zanlının, söz konusu görüntüleri İran’da paylaşmakla tehdit ettiği, mağdurların açık giyindiklerini İran’daki yetkililere göndereceğini söylediği ve bu yolla şahısların özel hayatının gizliliğini ihlal ederek şöhretlerine zarar verme yönünde şiddet tehdidinde bulunduğu ifade edildi.
Polis, zanlının aynı gün derdest emri gereği tutuklandığını, tasarrufunda bulunan iki adet cep telefonunun emare olarak zapt edildiğini belirtti. Soruşturma kapsamında incelenmesi gereken kamera görüntülerinin bulunduğu, ayrıca cep telefonları üzerinde yapılacak incelemeler sonucunda başka suç unsurlarının da ortaya çıkabileceği kaydedildi.
Zanlının serbest kalması hâlinde soruşturmaya olumsuz etki edebileceğini ifade eden polis, tahkikatın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için zanlının tutuklu kalmasının önemine dikkat çekti.
Mahkemede olguları değerlendiren Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet, zanlı Amiralı Behboudi’nin polis nezaretinde üç gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
