Gardiyanoğlu: “Özel sektörde maaş ve özlük hakları ile ilgili düzenlemeler yapılacak”

Gardiyanoğlu: “Özel sektörde maaş ve özlük hakları ile ilgili düzenlemeler yapılacak”
  • Manşet
  • 16 Nisan 2024 15:51
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, CTP Milletvekili Devrim Barçın’a yanıt verdiği konuşmasında, kanser ve MS ilaçlarının Sağlık Bakanlığı güvencesinde olduğunu, bu ilaçların Sosyal Sigortalar’ın ödeme listesinde bulunmadığını belirtirken, diğer Kurul ilaçlarının ödemesi ile ilgili Bakanlıktan bilgi beklediğini, eğer yapılan bir yanlış varsa da düzelteceğini vurguladı.

2 bin 539 emeklinin asgari ücretin altında maaş aldığını doğrulayan Gardiyanoğlu, bununla ilgili prim düzenlemeye ilişkin bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Gardiyanoğlu, 71 bin 740 kişinin primlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını da doğrulayarak, bununla ilgili de 15 gün içerisinde tek tahakkuk düzenine geçileceğini aktardı ve bu şekilde rakamının aşağı ineceği öngörüsünü ortaya koydu.

Özel sektörde 15-20 yıl çalışanın asgari ücret üzerinden ödenmesini yanlış bulduğunu ifade eden Gardiyanoğlu, özel sektörde maaş ve özlük hakları ile ilgili düzenlemelerin de gündeminde olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ