Erhürman: “Senih Çavuşoğlu için girişimler başlatıldı”

Erhürman: “Senih Çavuşoğlu için girişimler başlatıldı”
  • Manşet
  • 24 Nisan 2026 15:13
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, tasarımcı ve akademisyen Senih Çavuşoğlu’nun Türkiye’ye girişine izin verilmemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Erhürman, Çavuşoğlu’nun yaşadığı durumu öğrendikten sonra kendisiyle görüştüğünü ve gerekli girişimleri başlattığını belirtti.

Türkiye ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişkilerin özel ve önemli olduğuna dikkat çeken Erhürman, Türkiye’ye giriş yasağıyla karşılaşan yurttaşların bu süreçlere ilişkin bilgi alma ve varsa hataların düzeltilmesini talep etme hakkı bulunduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI

Çavuşoğlu’nun yaşadığı sıkıntı nedeniyle üzüntü duyduğunu belirten Erhürman, Cumhurbaşkanı olarak görevinin yalnızca üzülmek olmadığını, çözüm için adım atmak olduğunu vurguladı.

Göreve geldiği günden bu yana Türkiye’deki yetkili makamlarla yaptığı görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiğini belirten Erhürman, son temaslarında da meselenin ele alındığını kaydetti.

Erhürman, söz konusu belirsizliklerin ve sorunların giderilmesi için girişimlerin sürdürüleceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ