(Canlı anlatım) İzmir’de Deprem: 25 can kaybı, 831 yaralı!

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedilen deprem, büyük panik yaşattı.
Deprem sonrasında en büyüğünün şiddeti 5,1 olan toplam 489’den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.
AFAD’dan yapılan ilk açıklamaya göre, 1’i boğulma olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi de yaralandı.
Yıkılan ve hasar gören 17 binadan 9’unda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.




Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.
16,54 kilometre derinlikte oluşan deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.
BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.