Bozkurt, Gazimağusa Serbest Limanı, Limanlar Dairesi ve Liman İşçileri Şirketi’ni ziyaret etti
Gazimağusa Belediye Başkan adayı Koral Bozkurt, Gazimağusa Serbest Limanı, Limanlar Dairesi ve Liman İşçileri Şirketi’ni ziyaret ederek, limanın kent yaşamından ayrı düşünülemeyeceğini belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkan adayı Koral Bozkurt, Gazimağusa Serbest Limanı, Limanlar Dairesi ve Liman İşçileri Şirketi’ni ziyaret ederek, limanın kent yaşamından ayrı düşünülemeyeceğini belirtti.
Koral Bozkurt’un seçim ofisinden verilen bilgiye göre, bazı belediye meclisi üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde Bozkurt, yetkililer ve çalışanlarla limandaki çalışma koşulları, altyapı eksiklikleri ve çözüm bekleyen sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Görüşmelerde, liman sahasının asfaltlanması, yeni liman bölümündeki aydınlatma eksikliklerinin giderilmesi ve güvenlik altyapısının güçlendirilmesi konuları ile gemi tahliyesi, gümrük ve ambar faaliyetlerinin yürütüldüğü alanlarda yeterli aydınlatma sağlanması konuları ele alındı.
Ağır araç trafiğinin düzenlenmesi ve liman içinde ya da yakınında uygun bir tır park alanı oluşturulması ihtiyacı da dile getirilen ziyarette Bozkurt, limana giriş çıkış yapan tırların şehir içi trafiğine girmesini önleyecek çözümler üzerinde çalıştıklarını, amaçlarının taşımacılık faaliyetlerinin daha düzenli yürütülmesini sağlarken kentteki trafik yükünü de hafifletmek olduğunu belirtti.
Limanın sorunlarını en iyi, çalışanların bildiğini belirten Bozkurt, çalışanların görüşlerini dikkate alarak ve ilgili kurumlarla işbirliği sağlayarak daha güvenli, düzenli ve verimli bir liman için çalışacaklarını söyledi.
Burada çalışanların deneyim ve önerilerinin çözüm sürecine yol göstermesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, belediyenin limanlarda doğrudan yetkisi bulunmasa da limanların işleyişinin ve kent üzerindeki etkilerinin Mağusalıları doğrudan ilgilendirdiğini, bu konularda sorumluluk alacağını ifade etti.
Bozkurt, yetki tartışmalarının arkasına sığınmak yerine ilgili kurumlarla birlikte çözüm arayacaklarını ve sonuç alınana kadar sorunların takipçisi olacaklarını kaydetti.
Limanın, Gazimağusa ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bozkurt, Gazimağusa’nın geleceğini, kentin üretimine ve ekonomisine emek verenlerle birlikte şekillendirmek istediklerini söyledi.
