Atun: “Kıb-Tek’i 800 milyon TL borçla devraldık”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, düzenlediği Değerlendirme Toplantısı’nda hem K-Pet hem de Alpet’in her 2-3 günde bir ülkeye varacak şekilde bağlamış oldukları ithalat takvimleri olduğu bildirerek, akaryakıtta artık panik yaşanmasını gerektiren bir durum olmadığını vurguladı.
Atun, Kıb-Tek’i 800 milyona yakın borçla devraldıklarını ve 2019 yılından itibaren Kurumun 376 milyon TL zarara uğratıldığını kaydetti. Kıb-Tek’in hiçbir zaman bu kadar kötü durumda olmadığını ifade eden Atun, Kurum için kapsamlı bir kurtarma paketine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Maliyetlerin arttığı dönemlerde fiyat ayarlamasının da yapılması gerektiğini vurgulayan Atun, Kıb-Tek’in özelleştirilmesi gibi bir konunun ise gündemlerinde olmadığını söyledi.