Arpaguş, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde öğrencilerle bir araya geldi
Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
Verilen bilgiye göre, öğrencilere hitap eden Başkan Arpaguş, güzel ahlakın önemine, dinî ilimlerle yetişen gençlerin sorumluluklarına ve millî-manevi değerlerin korunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Öğrencilere eğitim hayatlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Arpaguş, derslerine önem vermeleri, kendilerini geliştirmeleri ve gelecekte topluma faydalı bireyler olmaları gerektiğini dile getirdi.
Millî ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan Başkan Arpaguş, gençlerin vatanlarına, milletlerine ve kutsal değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.
Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Himmet Turgut ise ziyaretlerinden ve öğrencilere yönelik hitaplarından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’a teşekkürlerini iletti. Turgut, Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim faaliyetlerine ve koleje yönelik desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Arpaguş’a teşekkür etti.
Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk, KKTC Din İşleri Başkanı Hakan Moral ve Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dursun Ali Coşkun’un da katıldığı belirtildi.
