Aracında uyuşturucu bulunan zanlı 7 gün daha tutuklu
Lefkoşa’da meydana gelen “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu ve İlaç ve Eczacılık Yasası’na aykırı hareket” suçlarından tutuklanan H.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede olguları aktaran polis memuru Yılmaz Sevdalı, 14 Temmuz 2026 tarihinde saat 22.00 sıralarında Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Lefkoşa Sanayi trafik ışıkları olarak bilinen bölgede devriye yaptıkları sırada, Gazimağusa istikametine doğru şüpheli şekilde seyreden BMW marka bir aracı durdurduklarını söyledi.
Polis, araçta yapılan aramada orta konsol bölümünde şeffaf poşet içerisinde yaklaşık 11 gram bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, iki adet yarısı içilmiş sigara izmariti ile 6 adet hap bulunarak emare alındığını ve zanlının suçüstü tutuklandığını belirtti.
Sevdalı, zanlının daha önce mahkemeye çıkarılarak 2 gün ek tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde üç ifade temin edildiğini ve ele geçirilen uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini söyledi.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ile beklenen analiz sonucunun bulunduğunu belirterek zanlının 7 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının soruşturma maksatlı 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
