Dövizde son durum ne?

Dövizde son durum ne?

Birçok sektörü yakından ilgilendiren son dakika döviz kurları verileri, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni güne hafif yükselişle başlayan dolar, 13,6069 TL’den fiyatlanırken, euro ise 15,5480 TL seviyelerinde hareket ediyor. Öte yandan küresel piyasalar, şahinleşen merkez bankaları ve parasal sıkılaşmayı destekleyen hamleler sonrası bugün güne pozitif başladı.

Geçen hafta açıklanan ABD’nin güçlü istihdam verileri ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) sürpriz şahinleşen açıklaması piyasalarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sıkılaşan para politikasının etkisiyle baskılanan dolar, küresel piyasalarda haftanın üçüncü gününde hafif yükseldi.

SON DURUM

Son kapanışını 13,5959 TL’den yapan Dolar/TL kuru, yeni güne 13,6069 TL’den başladı.

Stelin 18,380 TL’den işlem görüyor.

Salı gününü 15,5374 TL’den kapatan Euro ise, 15,5480 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

“1-2 AY SONRA DOLAR ZİRVEDE”

New York merkezli ABD’li yatırım bankası JP Morgan, Fed’in açıklamalarının ardından destek bulan doların, faiz artırımı ile birlikte zirve yapacağını öngördü.

JP Morgan’ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui tarafından yapılan açıklamada, doların yükselmesi için daha alan bulunduğu vurgulanarak, piyasaların keşif modunda olduğu ve Fed’in faiz artırımı açıklamasıyla doların 1-2 ay sonra zirveye ulaşacağı belirtildi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ