Pilli Halk Sağlığını Böyle mi Koruyor ?

Pilli Halk Sağlığını Böyle mi Koruyor ?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dünya çapında etkisini sürdürürken KKTC’de sağlık sistemi çökmek üzere.
Ülkemizde her geçen gün artan korona virüs vakalarından dolayı Ülkemizin en büyük hastanesi durumundaki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin durumu içler acısı.
Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin başarısız yönetim anlayışı ve halk sağlığını düşüneceği yerde 11 Ekim Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına ağırlık vermesi sağlık sistemimizi çökme noktasına geldi.

PİLLİ GERÇEKLERİ KONUŞMUYOR
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, olağanüstü gündemle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak, muhalefetten gelen eleştirileri yanıtladı. Pilli Konuşmasında;
‘’KKTC’nin, pek çok ülkeye göre virüsle daha başarılı mücadele ettiklerini ifade eden Pilli, “Biz halkımızın sağlığını ön plana tutuyor, ona göre hareket ediyoruz. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Biz Sağlık Bakanlığı olarak 7/24 çalışıyoruz, ne gerekiyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.’’

PİLLİ HALK SAĞLIĞINI BÖYLE Mİ KORUYOR?
Burhan Nalbantoğlu hastanesinde durum içler acısı; sağlık alt yapısının çökme noktasına gelmesi ve pozitif vakaların artması ile hastanelerde oluşan kalabalıklar her geçen gün daha da artıyor.
Nalbantoğlu hastanesi Pandemi merkezinde yatmakta olan hastalar ve hasta yakınları isyanda. Bütün pislikler açık açık göze çarpıyor. Nalbantoğlu hastanesinde yatmakta olan bir hastanın çekmiş olduğu görüntüler durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.
Hastanenin tuvaletleri de bakımsız ve pislik içinde. Tuvaletlerin birçoğu tıkalı, pisuarların önemli bir kısmı bozuk. Lavabolarda sabun yok. Vatandaşı maskesiz içeri sokmayan görevliler hastanedeki kirliliği ve pisliği maalesef görmüyorlar. Hasta yakınları, bir hastanenin insanlara şifa dağıtan yer olması gerektiğini ancak Nalbantoğlu hastanesinin durumunun kendilerinin tedirgin ettiğini söyleyerek Sağlık Bakanlığına sitemde bulundular.

İşte Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin içler acısı hali;

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ