3 kilo uyuşturucu ile yakalanıp suçunu kabul eden zanlı 6 gün tutuklu kalacak

3 kilo uyuşturucu ile yakalanıp suçunu kabul eden zanlı 6 gün tutuklu kalacak
  • KKTC
  • 21 Temmuz 2026 13:51
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen “Tayfun Operasyonu” kapsamında 3 kilo 100 gram uyuşturucuyla yakalanan Pakistan uyruklu 26 yaşındaki Muhammad Suleman yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Cemal Ramiz, 17 Temmuz 2026 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin, Lefkoşa’da yaşayan zanlının uyuşturucu madde tasarruf edip sattığı yönünde bilgi aldığını söyledi.

Polis, aynı gün düzenlenen operasyonda zanlının Ortaköy’de araçla seyir halindeyken tespit edildiğini belirtti. Ekipleri gören zanlının kaçmaya çalıştığını ifade eden polis, makul güç kullanılarak zanlının tutuklandığını kaydetti.

REKLAM ALANI

Polis, zanlının üzerinde ve kullandığı araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını, ancak daha sonra evinde yapılan aramada yatak odasında vakumlu paketler içerisinde toplam 3 kilogram 100 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare alındığını söyledi.

Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Zanlının ifadesinde, uyuşturucu maddeyi 15 Temmuz’da bir şahsın yönlendirmesiyle teslim aldığını söylediğini aktaran polis, ayrıca 7 Temmuz’da 89 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi yine aynı şahsın yönlendirmesiyle temin ettiğini, bunun 5 gramını kullandığını, kalan 84 gramını ise Lefkoşa’da kendisine gönderilen konumlara bıraktığını itiraf ettiğini kaydetti.

Polis, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin analiz için Devlet Kimya Laboratuvarı’na, muhafaza altına alınan paketlerin ise parmak izi incelemesi için Polis Genel Müdürlüğü Parmak İzi Şubesi’ne gönderileceğini söyledi.

Soruşturma kapsamında aranan şahıslar, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirten polis, zanlının 6 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 6 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ