KKTC’de neler yaşandı?

KKTC’de neler yaşandı?

KKTC Polis Basın Subaylığı’nın yayınladığı Polis Basın Bülteni’nde yaşanan olaylar:

 

ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM
28.02.2024 tarihinde, saat 11:30 sıralarında, Girne’de faaliyet gösteren bir otel odasında turist olarak kalmakta olan Barış SOLMAZ (E-49), oda içerisinde ölü olarak bulunmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU
1. 28.02.2024 tarihinde, saat 14:30 sıralarında Yeniboğaziçi’nde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından İ.D.(E-36)’nin üzerinde yapılan aramada, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 17 adet kağıt parçası tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

2. 28.02.2024 tarihinde, saat 21:00 sıralarında, Alsancak’ta, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından, N.D.E.(E-25)’nin üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Akabinde, N.D.E.’nin Alsancak’ta kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada ise, yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde daha tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

3. 28.02.2024 tarihinde, 18:00 sıralarında, İskele-Boğaz Anayolu üzerinde Polis Ekipleri tarafından yapılan trafik kontrolü sırasında, trafik suçundan dolayı trafikten men edilen bir araçta yolcu olarak bulunan C.L.E.(K-34)’nin üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 0.1 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan iki adet cam pipo tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HIRSIZLIK
27.02.2024 tarihinde, saat 11:30 sıralarında, Girne’de bulunan bir araç park yeri içerisinde, bir şahıs tarafından düşürülen para cüzdanı ile birlikte içerisinde muhafaza edilen toplam 2000 ABD doları nakit para, kimlik ve kredi kartları çalınmıştır. Olay Polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen Ö.E.(E-40) tespit edilerek tutuklanmıştır. Bahse konu şahsın yapılan ileri sorgulamasında ayrıca, 30.11.2023 tarihinde Girne’de bulunan başka bir araç park yeri içerisinde bulunan bir araç içerisinde muhafaza edilen cep telefonu ile kimlik ve kredi kartlarını da çaldığı tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

 

 

 

 

 

KAVGA, KASTİ HASAR VE RAHATSIZLIK
28.02.2024 tarihinde, saat 08:30 sıralarında, Girne’de B.G.(E-27) ve G.G.(E-33)’nin  kalmakta olduğu ikametgahın giriş kapısı önünde, yüksek sesle müzik dinleme konusunda aralarında yaşanan tartışma sonucu, B.G. ve G.G. bir taraf olup, diğer taraf olan N.K.(K-24) ve C.U.C.(E-29) ile birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak suretiyle kavga edip yüksek sesle bağırmak suretiyle çevreye rahatsızlık verdikleri sırada, N.K. ve C.U.C. söz konusu ikametgahın kapısına kasten tekmek vurup kilit kısmını hasara uğratmışlardır. Bahse konu şahıslar aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

ATEŞLİ SİLAHI SALİMEN MUHAFAZA ETMEMEK
28.02.2024 tarihinde, saat 13:30 sıralarında Arapköy’de, M.Ö.(E-39)’nün tasarrufunda bulundurduğu adına kayıtlı olan av tüfeğini salimen muhafaza etmeyip, av sonrasında kullanımındaki aracın üzerinde unutarak hareket etmesi sonucu, söz konusu av tüfeğini araç üzerinden düşürüp kaybetmiştir. Bahse konu şahıs aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ TOPLULUK (GELİŞME)
22.02.2024 tarihinde, saat 22:30 sıralarında, Lefkoşa’da Zahra ve Tanzimat sokak’ta, halkta korku, dehşet ve endişe yaratacak şekilde, kanunsuz olarak toplanan şahıslar ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturma kapsamında, aranmakta olan 1 kişi daha (O.S.(E-23)) tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

KUMARHANEDE BULUNMAK VE BULUNMASINA MÜSAADE ETMEK
28.02.2024 tarihinde, Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir kumarhanede, Polis Ekipleri tarafından yapılan kontrol ve denetimler sonucu, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 3 kişi kumarhane içerisinde tespit edilmiştir. Bahse konu şahıslar aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KKTC’DE İKAMET İZİNSİZ İKAMET ETMEK
28.02.2024 tarihinde, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda; ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen 1 kişi tutuklanarak aleyhinde yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

TRAFİK DENETİMLERİ
28.02.2024 tarihinde, ülke genelinde Polis Ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 2,117 araç sürücüsü kontrol edildi ve 311’i yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 7’si alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 1’i sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanmak, 50’si sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 39’u emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 24’ü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, 7’si sigortasız araç kullanmak, 1’i trafik ışıklarına uymamak ve 55’i diğer trafik suçlarından olmak üzere toplam 495 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 2 sürücü tutuklanmış ve 35 araç ise trafikten men edilmiştir.

TRAFİK KAZASI
1. 28.02.2024 tarihinde, saat 17:00 sıralarında, eski Güzelyurt-Lefke Anayolu üzerinde, Rasime KIRANER (K-50) yönetimindeki NL 307 plakalı salon araç ile batı istikametine doğru seyrettiği sırada eski Lefke Anayolu kavşağına geldiğinde, anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce anayola giriş yapması sonucu, o esnada anayol üzerinde doğu istikametine doğru seyreden Arman Bayat MAKU(E-22) yönetimindeki 07 BKZ 935 plakalı motosikletin önünü tıkaması sonucu çarpışmışlardır. Kaza sonucu yaralanan motosiklet sürücüsü Arman Bayat MAKU, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sol kaval kemiğinde kırık teşhisi nedeniyle yapılan tedavisinin ardından taburcu olmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

2. 28.02.2024 tarihinde, saat 23:30 sıralarında, Girne’de Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde, Hasat ÖZTÜRKER (E-24) 205 miligram alkollü içki tesiri altında, yönetimindeki KV 257 plakalı salon araç ile yolun güney kısmında bulunan banket içerinde batı istikametine doğru seyrettiği sırada gerisini kontrol etmeden dikkatsizce anayola giriş yapması sonucu, o esnada anayol üzerinde batı istikametine doğru seyreden Ekrem YAĞMURLU (E-20) yönetimindeki MN 824 plakalı motosikletin önünü tıkaması sonucu çarpışmışlardır. Kaza sonucu yaralanan MN 824 plakalı motosiklet sürücüsü Ekrem YAĞMURLU, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından, iki ayağında ve sağ elinde kırık teşhisi nedeniyle Genel Yoğun Bakım Servisinde müşahede altına alınmıştır. KV 257 plakalı araç sürücüsü Hasat ÖZTÜRKER tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

3. 28.02.2024 tarihinde, saat 23:00 sıralarında, Lefkoşa-Girne Anayolu’nun 10-11’inci kilometreleri arasında, Sinan MEMİŞ (E-51) 92 miligram alkollü içki tesiri altında, yönetimindeki JZ 161 plakalı salon araç ile Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun solundan çıkmış ve tarla içerisindeki toprak sete çarpıp durmuştur. Kaza sonucu yaralanan araç sürücüsü ve araçtaki yolcu Hasan İKİZ (E-75), kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.

 

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ