“1.2 milyar dolar gelecek, devlet 40 milyon dolar kazanacak”

“1.2 milyar dolar gelecek, devlet 40 milyon dolar kazanacak”
  • KKTC
  • 28 Nisan 2025 16:38
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erkut Şahali, yurt dışından ülkemize getirilecek parayı yasalaştıracak adımı eleştirdi.  Şahali, yurt dışından ülkeye getirilecek 1.2 milyar doların sadece 40 milyon dolar vergi kazancı sağlayacağını belirterek,  “Yüzde 3 vergi demek, leş gibi para demek” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın muhalefeti “yalancılıkla” suçlayan iddialarına yanıt veren Şahali, bankacıların da paranın adaya getirilmesine karşı olduğunu belirterek, ülkedeki bankacılık sistemine de zarar verilmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Şahali, bakanın, “Kara para diyen yalan söyler” demesi üzerine, “Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor” diyerek eleştirdi.

REKLAM ALANI

Şahali, yasayla ilgili ciddi endişeleri olduğunu belirterek, Maliye Bakanı’nı ve hükümeti bir daha düşünmeye davet etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ