Ünlü Rus iş insanı Baumgertner Limasol’da kayboldu
Dünyaca ünlü Rus iş insanı Vladislav Baumgertner, güney Kıbrıs’ta kayboldu. Dünyanın en büyük potasyum üreticilerinden Uralkali’nin eski CEO’su olan 56 yaşındaki Baumgertner, 7 Ocak’ta Limasol’daki evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Çalışanlarının uzun süre kendisine ulaşamaması üzerine kaybolduğu ortaya çıktı.
Philenews’da yer alan habere göre Rum polisi, Baumgertner’i bulmak için havadan ve karadan kapsamlı arama çalışmaları başlattı. Ancak yoğun yağmur ve olumsuz hava koşulları nedeniyle operasyon bir gün durduruldu. Yetkililer, arama çalışmalarının 12 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde yeniden başlayacağını açıkladı.
Arama faaliyetleri sırasında polis birimleri, Sivil Savunma ekipleri ve gönüllüler Pissouri köyündeki dik ve engebeli sahil bölgesinde yoğunlaştı. Baumgertner’in cep telefonu sinyali de son olarak bu bölgede tespit edilmişti.
Baumgertner, 1,90 metre boyunda, ince yapılı ve gri saçlı olarak tanımlanıyor. Kaybolduğu sırada siyah tişört ve siyah şort giydiği bildirildi.
Rus iş insanı, 2013 yılında Belarus’ta Uralkali’nin Belarus devlet şirketi Belaruskali ile ortak satış kartelinden çekilmesinin ardından Belarus Başbakanı Mikhail Myasnikovich’in davetiyle Minsk’e gittiğinde tutuklanmıştı. “Görevini kötüye kullanma” ve Belarus’a büyük zarar verme suçlamasıyla üç hafta KGB hapishanesinde tutuldu, ardından ev hapsine alındı. Kasım 2013’te Rusya’ya iade edilen Baumgertner, burada açılan dava sonucu 2015’te tüm suçlamalardan aklanmıştı.
Geçmişteki hukuki sorunları ve uluslararası ticari bağlantıları, Baumgertner’in kaybolması sonrası soruşturmanın uluslararası boyut kazanmasına yol açtı. Yetkililer, Pissouri bölgesinde hava ve kara destekli aramaların süreceğini belirtti.
