PGM, trafik ve asayiş denetimlerinde yaka kamerası kullanımına başladı

Polis Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yapılan trafik ve asayiş denetimlerinde şeffaflığı artırmak amacıyla yaka kamerası uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama sayesinde, hem polis mensuplarının hem de vatandaşların haklarının korunması amaçlanıyor.
Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, trafik ve asayiş denetimlerinde ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameraları kullanılmaya başlandı. Pilot bölge olarak seçilen Girne ve Lefkoşa ilçelerinde uygulamaya alınan sistem, olumlu geri dönüşler alınmasının ardından ülke genelinde yaygınlaştırıldı.
Yetkililer, yaka kameralarının kullanımının polis-halk ilişkilerinde güveni artıracağını, denetimlerde şeffaflığı sağlayacağını ve olası iddiaların kayıt altına alınarak adil bir değerlendirme ortamı yaratacağını belirtti.
DENETİMLERDE OBJEKTİFLİK ARTACAK
Sabit ve seyyar trafik denetimlerinde kullanılacak yaka kameraları, sürücülerin işlediği trafik ihlallerinin tespit edilmesine yardımcı olacak. Ayrıca, kamuya açık alanlardaki asayiş denetimlerinde de polis ile vatandaşlar arasında yaşanabilecek olayların kayıt altına alınmasını sağlayacak.
Polis Genel Müdürlüğü, yeni sistemin hem halkın güvenini pekiştirmek hem de denetim süreçlerinde objektifliği sağlamak amacıyla devreye alındığını vurguladı. “Trafik denetimlerinde şeffaflık ve güven projesi” kapsamında uygulamaya konulan yaka kameralarının, ülke genelindeki denetim ortamını daha adil ve güvenilir hale getirmesi bekleniyor.