Öğretmen sendikaları bugün sokağa iniyor

Öğretmen sendikaları bugün sokağa iniyor
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öncülüğünde, yaklaşık 40 örgütün katılımıyla bugün Lefkoşa’da geniş katılımlı bir eylem gerçekleştiriliyor.

Eylem, saat 18.00’de Lefkoşa Citroen Işıkları’nda başlayacak ve Şehitler Anıtı’na yürüyüşle devam edecek.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, daha önce düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklere yönelik siyasi, ekonomik ve kültürel müdahalelere dikkat çekerek, bu müdahalelerin eğitim sistemi üzerinden toplumun kimliğinden koparılması amacını taşıdığını öne sürdü. Eylem, “Anayasa, Milli Eğitim Yasası, Atatürk ilke ve devrimleri yok sayılıyor. Çocuklarımız üzerinden toplum mühendisliği yapılıyor. Buna hep birlikte dur diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAM ALANI

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ise, başörtüsü tartışmalarına değinerek, 18 yaş altındaki çocukların özgür iradesiyle karar verebileceğini savunmanın gerçekçi olmadığını belirtmişti.

Bugünkü eylemde sendikalar ve destek veren örgütler, eğitimdeki ideolojik yönlendirmelere, toplumsal yapıya yönelik müdahalelere ve dayatmalara karşı ortak ses çıkaracak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ