KKTC’de neler yaşandı?

23 temmuz 2024 tarihinde yayınlanan Polis Basın Bülteni’nde duyurulan olaylar şöyle:
ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM
22.07.2024 tarihinde, saat 13:15 sıralarında, Gazimağusa’da sakin Coşkun GÜMÜŞTAŞ (E-52), ikametgahı içerisinde ölü olarak bulunmuştur. Adı edilenin yapılan otopsisinde ölüm sebebinin “kalp krizi” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.
ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM (İNTİHAR)
23.07.2024 tarihinde, saat 07:30 sıralarında, İskele’de sakin Olushola Samson OSUNMA (E-34), intihar etmek suretiyle yaşamını sonlandırmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM (GELİŞME)
- 21.07.2024 tarihinde, Değirmenlik’te kalmakta olduğu ikametgah içerisinde aniden rahatsızlanması sonucu, ambulansı ile hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitiren Emine KOÇİN (K-63)’in yapılan otopsisinde ölüm sebebinin “ kalp hastalığı, opere endometrium kanseri, kalp yetmezliği ve kalp krizi” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.
- 13.07.2024 tarihinde, İskele’de faaliyet gösteren bir otelde, süs havuzu içerisinde elektrik işi yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 21.07.2024 tarihinde yaşamını yitiren Murat ÇALLI (E-38)’nın yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “vücuttan elektrik akımı geçmesi, dolaşım ve solum durması” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.
SAHTEKARLIKLA PARA TEMİNİ
2022 – 2023 yılları içerisinde, Gazimağusa’da, S.B.M.A.Z.(E-47)’nin, faaliyette olmayan bir gıda şirketinin yetkilisi ve sahibi olmadığı halde, ticaret yapma bahanesi ile dört ayrı şahıstan toplam 43,400 ABD Doları ile 75,000 Stg nakit parayı, ayrıca başka bir şahıstan ise İskele’de yapımı devam etmekte olan bir ikametgahı, kendisinin olmadığı halde kendisinin gibi gösterip satacağını beyanında bulunarak bahse konu şahıstan 100,000 Stg parayı sahtekarlıkla temin ettiği tespit edilmiştir.
Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturma kapsamında, bahse konu şahıs 22.07.2024 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
DİLENCİLİK YAPMAK
22.07.2024 tarihinde, saat 17:30 sıralarında, Gazimağusa’da, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde devriye halinde bulunan bir polis ekibi tarafından, A.A.(E-55) dilencilik yaptığı esnada suçüstü tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.
İŞ KAZASI
22.07.2024 tarihinde, saat 09:00 sıralarında, Alaniçi’nde, Abdurrahman ÇANKAYA (E-28), bir şahsa ait evin tadilatında evin tavanında bulunan tahtaları söktüğü sırada, tahtalardan birinin kopması sonucu yaklaşık 3 metre yükseklikten zemine düşerek yaralanmıştır.
Adı edilen kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde, sağ el bileğinde kırık teşhisi ile yapılan tedavisinin ardından taburcu olmuştur. Soruşturma devam etmektedir.
YANGIN
- 22.07.2024 tarihinde, saat 11:15 sıralarında, Çatalköy’de Teknecik Elektrik Santrali’nin batı kısmında bulunan çöplük alanda meydana gelen yangın sonucu, yaklaşık iki dönümlük arazi içerisindeki kuru dallar, molozlar ve atık çöpler yanmıştır. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.
- 22.07.2024 tarihinde, saat 20:30 sıralarında, Girne’de Şair Can Yücel Sokak üzerinde, park halinde bulunan bir şahsa ait salon aracın motor bölümünde, muhtemelen elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu meydana gelen yangın neticesinde, aracın motor bölümü kısmen yanarak zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.
- 22.07.2024 tarihinde, saat 10:30 sıralarında, Yeşilırmak’ta Şht Nihat Mehmet Caddesi üzerinde bulunan bir şahsa ait arazi içerisinde meydana gelen yangın sonucu, arazi içerisindeki kuru otlar ile 3 adet zeytin, 1 adet dut, 1 adet nar ve 1 adet şeftali ağaçları yanarak zarar görmüştür. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.
- 22.07.2024 tarihinde, saat: 13.00 sıralarında, Kumköy Su Tesisleri Bölgesinde bulunan çöplük alanda meydana gelen yangın sonucu, yarım dönümlük alan içerisindeki çöpler ve molozlar ile bir adet elektrik direği yanmıştır. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.
KKTC’E İKAMET İZİNSİZ İKAMET ETMEK
22.07.2024 tarihinde, Polis Ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda, ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam dört kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
ÜLKE GENELİNDEKİ TRAFİK DENETİMLERİNDE 462 SÜRÜCÜ RAPOR EDİLDİ
22.07.2024 tarihinde, Trafik Ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 2,592 araç sürücüsü kontrol edilmiş olup, çeşitli trafik suçlarından toplam 462 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 52 araç ise trafikten men edilmiştir.
Rapor Edilen Trafik Suçları İse;
151’i yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak,
6’sı alkollü içki tesiri altında araç kullanmak,
2’si sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanmak,
54’ü sürüş esnasında cep telefonu kullanmak,
20’si emniyet kemeri takmadan araç kullanmak,
37’si seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak,
12’si sigortasız araç kullanmak
10’si trafik ışıklarına uymamak,
13’ü aracın ışık kurallarına uymamak,
3’ü aracın camlarına görüşü engelleyici cam filmi yapıştırmak,
2’si tehlikeli sürüş yapmak ve
152’si diğer trafik suçlarından oluşmaktadır.