Kaçaklara 3 gün ek tutukluluk

Kaçaklara 3 gün ek tutukluluk

Gönyeli’de tespit edilen Loveth Cheatachi Azubuki ve Chiamaka Rita Nwankovo, pasaport kontrollerinde uzun süredir izinsiz ikamet ettikleri belirlenerek mahkemeye sevk edildi. Polis, ihraç işlemleri ve soruşturma için 3 gün ek süre talep etti.

Ülkede izinsiz ikamet etme suçundan tutuklanan Nijerya uyruklu Loveth Cheatachi Azubuki ve Chiamaka Rita Nwankovo mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Medine Sağır olguları aktardı. Sağır, 28 Aralık 2025 tarihinde Gönyeli’de, Büyük Fener Sokak’ta bulunan isimsiz apartmanın 25 numaralı dairesinde Lefkoşa Adli Şube ekiplerince yapılan soruşturma sırasında daire içinde tespit edilen zanlılar Loveth Cheatachi Azubuki’nin pasaportunda yapılan muhaceret kontrolünde 8 Kasım 2021 tarihinden itibaren 1.511 gün, Chiamaka Rita Nwankovo’nun pasaportunda yapılan muhaceret kontrolünde ise 21 Kasım 2022 tarihinden itibaren 1.133 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Polis, zanlılar aleyhinde Muhaceret Şubesinde detaylı sorgulama yapılması ve ihraç işlemlerinin başlatılması için gerekli yazışmaların yapılması gerektiğini, aynı zamanda KKTC’de geçirdikleri süre boyunca herhangi bir suça karışıp karışmadıklarının detaylı araştırılacağını kaydetti. Polis memuru, başlatılacak soruşturma ve işlemlerin tamamlanması için zanlılar hakkında 3 gün ek süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Seran Bensen, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ