Fikri Toros: Geçişlerde yaşanan sıkıntılar liderlik boşluğunun göstergesidir!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, Kıbrıs Rum yetkililerinin geçiş noktalarında kullanılan veri tabanı yazılımında yaptığı yenilemenin, panik ve spekülasyonlara yol açtığını belirterek, yaşanan sıkıntının iletişim noksanlığının ve büyüyen liderlik boşluğunun göstergesi olduğunu söyledi.
Toros, dün yaşanan aksaklığın geçişleri zorlaştıran sorunların sadece bir tanesi olduğunu ifade ederek, Güney’de geçerli seyrüsefer belgelerinin yalnızca bir geçiş noktasında verilmesi, Rum gümrük yetkililerinin sıra dışı işlemleri ve çoğu zaman şeritlerin kapalı olması nedeniyle yurttaşların günlük yaşam koşullarının hayli zorlaştığını vurguladı.
Her iki taraf arasında iletişim ve irade eksikliği bulunduğunu dile getiren Toros, bunun da toplum fertlerinin ada genelinde serbest dolaşım gibi en temel ihtiyaçlarını dahi büyük bir sıkıntıya düşürdüğünü kaydetti.
19 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tufan Erhürman’ın seçilmesiyle bu liderlik boşluğunun sona ereceğini savunan Toros, Rum yönetimiyle barışçıl ve yapıcı bir diyalog kurulacağını, güvenin yeniden tesis edileceğini ve kapsamlı çözüm müzakerelerinin sonuç odaklı şekilde devam etmesi için liderlik sergileneceğini belirtti.
“Toplumumuz geleceğine sahip çıkacak kararlılığı gösterecektir” diyen Toros, çözüm ve işbirliği için kararlı bir iradenin ortaya konulması gerektiğini ifade etti