Canaltay: Uzlaşı için gerekenler yapılacak
Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Canaltay, “Halkın da kendine göre sıkıntıları, istekleri var. Hepimizin niyeti uzlaşmaktır, bunun için gerekenler yapılacak” dedi.
Hükümet, ülkede genel grev, protesto ve gösterilere neden olan Hayat Pahalılığı ile ilgili tartışmalı kararnameyi geri çekerken, hükümetin yeni önerisine sendikalar öncelikle “usul” olarak itiraz ediyor.
Öneri ve tasarıların görüşüleceği yerin ilgili komiteler olduğunu vurguluyor.
Söz konusu söylemi ana muhalefet partisi CTP milletvekilleri de dillendiriyor ve “komiteye davet” ediyor.
Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Canaltay ise konu hakkında soruya kısa bir yanıt vererek “uzlaşı” ve “gerekenin yapılacağı” mesajı verdi.
Genç TV’de konuşan Resmiye Canaltay “Her şeyin adabına uygun olması yaşananların yaşanmaması hepimizin dileği. İnşallah bundan sonra olmaz. Halkın da kendine göre sıkıntıları, istekleri var. Hepimizin niyeti uzlaşmaktır, bunun için gerekenler yapılacak” ifadelerini kullandı.
