Başbakan Üstel’den CTP’ye: Az maaş alana çok, çok maaş alana az HP ödeyelim var mısınız?
Başbakan Ünal Üstel, Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı eleştirileri yanıtladı. Asgari ücret ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt veren Üstel, hükümetin çalışma hayatını korumak adına her ay 250 milyon TL’lik prim desteği verdiklerini belirterek, hem işvereni hem de çalışanı korumak için uğraştıklarını kaydetti.
Üstel, iki hafta önce Meclis’te bir teklif yaptığını ancak (ana muhalefet CTP’yi kast ederek) hiçbir kimseden ses çıkmadığını belirterek, hükümetin yüksek maaş alanlara düşük, düşük maaş alanlara ise daha yüksek hayat pahalılığı ödemeyi kabul edeceğini söyledi.
“Buna var mısınız?” diye soran Başbakan Üstel, “Eğer bunu istiyorsanız buyurun getirin yasalaştıralım biz hükümet olarak tam destek vereceğiz. Var iseniz hemen komiteyi kurmaya hazırız” dedi.
