Güney Kıbrıs iki yangın söndürme uçağı daha kiralıyor

Güney Kıbrıs iki yangın söndürme uçağı daha kiralıyor

Güney Kıbrıs’ın, geçen hafta 4 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangının ardından iki yangın söndürme uçağı daha kiralama kararı aldığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Tarım Bakanı Kostas Kadis’e, iki hava aracı daha kiralanması için talimat verdiğini ve planın, “Air Tractor” tipi yangın söndürme uçağı kiralanması olduğunu yazdı.
Gazete, hava araçlarının kiralanmasıyla doğacak ihtiyaçlar için çalışma başlatıldığını ve “rescEU” programı çerçevesinde Güney Kıbrıs’ta yangın söndürme uçaklarının konuşlanacağı bir hava üssü için yeniden talepte bulunulacağını kaydetti.

YEORGİU AB KOMİSYONU’NA GÜNEY KIBRIS’A YANGINA HAVADAN MÜDAHALE ÜSSÜ KURULMASI İÇİN TALEPTE BULUNDU
Gazete, bir diğer haberinde ise, AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Yorgos Yeorgiu’nun AB Komisyonu’na, Güney Kıbrıs’a yangına havadan müdahale üssü kurulması için talepte bulunduğunu yazdı.
Haberde, Yeorgiu’nun mektubunda, Güney Kıbrıs’taki son yangınların oldukça trajik sonuçlar doğurduğunu ve Güney Kıbrıs’a kurulacak hava üssünün, gerek kendileri, gerekse bölge ülkelerinin güvenliği açısından elzem olduğunu vurguladığı belirtildi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ