KTAMS, TAK’ın 47’inci kuruluş yıldönümünü kutladı

KTAMS, TAK’ın 47’inci kuruluş yıldönümünü kutladı
  • KKTC
  • 21 Aralık 2020 12:58

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Türk Ajansı Kıbrıs’ın 47. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, TAK’In kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, KTAMS olarak 3 yıldır KKTC’nin güzide kurumlarından Türk Ajansı Kıbrıs’ta yetkili sendika olmanın gururunu taşıdıklarını söyledi.

Bengihan, “Halkımızın doğru ve tarafsız haber alması için elzem bir kurum olan ve bu görevini tecrübeli, liyakatlı kadrosuyla her geçen gün daha ileriye götürerek layıkıyla ve ilkeli bir şekilde yerine getiren Türk Ajansı Kıbrıs’ın, teknolojik altyapı ve bina eksiklerinin tamamlanması halinde Kıbrıs Türk halkına çok daha büyük katkı yapacağına inancımız tamdır” dedi.

“Kurulduğu günden bu yana TAK’a ait olmayan ve koşulları kötü birçok binada, adeta üst üste çalışmak durumunda bırakılan ajans personelinin özellikle bugünkü pandemi koşullarında çalıştığı ortam içler acısıdır” diyen Bengihan, şöyle devam etti:

“Yapılan işin doğası gereği pandemi sürecinde kesintisiz çalışmak durumunda olan ajans personeli, Müdüriyet’in mesaiyi düzenleyerek pandemi kurallarına uyma yönündeki tüm çabalarına karşın, bulundukları binanın altyapı ve alan yetersizliğinden dolayı huzursuzdur.

Mimari olarak TAK için tasarlanmış, 2007 yılında temeli törenle atılmış ve ajansa altyapı anlamında büyük bir motivasyon sağlaması beklenen Lefkoşa’da Esnaf Sitesi arkasındaki bina inşaatı, maddi sorunlar gerekçe gösterilerek karkas halinde yarım bırakılmış, ardından da Devlet Laboratuvarı’na devredilmiştir. Hâlâ atıl durumda bekleyen binanın Devlet Laboratuvarı için idari bina olacağı ve Laboratuvara ayrı bir bina yapılacağı iddiaları vardır.”

Bu konuda hükümet yetkililerini sağduyuya davet ederek TAK için tasarlanan binanın derhal ajansa geri iadesini ve tasarlandığı gibi tamamlanarak ajansa teslim edilmesini talep eden Bengihan, hem ajansın geleceği, hem de ajans personelinin sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi için gerekenin yapılmaması halinde her türlü yasal eylem ve grev hakkını kullanarak mücadelede kararlı olduklarını kaydetti.

Bengihan, yönetimde bulundukları 3 sene içerisinde hem ajansta personelin terfi sınavlarının gerçekleştirildiğini, hem de Kamu Hizmeti Komisyonu ve Yönetim Kurulu işbirliğiyle açılan münhalle yeni personel istihdamı yapıldığına işaret etti.

Hem terfi, hem de münhal sürecinde adilane ve şeffaf bir sınav yapıldığını, ajans personelinin moral motivasyonun yükseltildiğini söyleyen Bengihan, hem de kadro eksiklerinin giderilmesiyle ajansın daha verimli çalışmasının sağlandığını, hem de önümüzdeki yılın başında yayınına başlanacak İngilizce Haber Bülteni konusundaki personel eksikliğinin giderildiğini ifade etti.

Bengihan, “Türk Ajansı Kıbrıs’ın kuruluş yıl dönümünü kutlar, özverili personeline mutluluk ve sağlık diler, sendikaları olarak her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha yineleriz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ