“Barış ve Özgürlük Bayramı’mız Kutlu Olsun”

“Barış ve Özgürlük Bayramı’mız Kutlu Olsun”
  • KKTC
  • 20 Temmuz 2020 12:41

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mesajda, “Osmanlı devletinin egemenliğinde kalmak ve tamamen geçici olarak Kıbrıs’ın 1878 yılında İngiltere’nin yönetimine verilmesiyle başlayan Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin silahlı direniş aşaması 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ile son bulmuştur. Bu tarihten sonra siyasi, ekonomik ve diplomasi mücadelesi başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.
Mesajda, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı Kıbrıs Türk halkının katliamlardan ve soykırım eylemlerinden kurtulduğu, özgürlüğünü, bağımsızlığını kazandığı, güvenliğini, geleceğini sağladığı ve yeniden doğduğu tarihi bir gün olduğu kaydedildi.
“20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı aynı zamanda Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin deniz yetki alanlarının ve Mavi Vatanın bu bölgedeki sınırlarının belirlenmeye başladığı, Yunan yayılmacılığının stratejik hedefi ENOSİS yolunun kapatıldığı bir tarihtir.” denilen mesajda, Kıbrıs Barış Harekâtı ile çizilen yeni siyasi coğrafyanın oluşturduğu zeminde kurulan KKTC’nin Türk Yunan dengesinin önemli bir unsuru ve Mavi Vatanın vazgeçilemez jeopolitik güç noktası, kilit taşı olduğu belirtildi.
Mesajda şu ifadeler yer verildi:
“Kıbrıs Türk halkı egemenliğe, bağımsızlığa, gerçek özgürlüğe ve ortadan kaldırılamayacak gerçek güvenliğe 46 yıl önce 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ile kavuşmuştur. Bugün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızı insanca yaşama hakkımızın bilinciyle güvenlik ve geleceğimizden emin olarak kutluyoruz. Siyasal tarihimizin en önemli günü olan 20 Temmuz Barış Harekâtı’nı coşkuyla kutladığımız bugün, Kıbrıs Türk Halkı olarak, geçmişimizi, bugünümüzü ve geleceğimizi gerçekçi ve akılcı şekilde değerlendirmek ve Kıbrıs gerçeklerini esas almak zorundayız. Kıbrıs gerçekleri ve Crans Montana’da çöken müzakere süreçlerinin net olarak ortaya koyduğu gerçekler ve yaşanan tecrübeler artık Kıbrıs’ta bağımsız egemen eşit iki ayrı devletin yapacakları bir antlaşma seçeneğinden başka bir yol yoktur.
Ülkemiz yeni bir dönemin eşiğinde bulunmaktadır. Bu dönemde Kıbrıs Türk halkı olarak, sağduyu ile akılcı davranmak, kısa vadeli değil uzun vadeli, yurdumuz, devletimiz ve Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını, geleceğini düşünerek irademizi ortaya koymalıyız.
İki eşit egemen halkın ve egemen iki devletin tamamen eşit statüler ve koşullarla iki devletli, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlük hakkının devam edeceği bir yapı dışında farklı arayışlar artık terk edilmelidir.
Barış ve Özgürlük Bayramımızı coşku, sevinç ve gururla kutladığımız Barış Harekâtı’nın 46. Yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni egemen bir devlet olarak yaşatma kararlığımızı vurguluyoruz.”
Dernek mesajında, Kıbrıs’ta yaşadığımız toprakları Türk halkına vatan yapan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin koşullarını ve sınırlarını yaratan şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri minnetle, şükranla anılırken, hayatta bulunan gazilere de sağlıklı ömürler dileğinde bulunuldu.
Kıbrıs Türk halkının varoluş savaşını zafere ulaştıran TMT mensuplarına, kahraman Mücahitlere ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Muharip gazilere şükranların sunulduğu mesajda, halkın Barış ve Özgürlük Bayramı kutlandı.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ