“Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki elektrik bağlantısı, programlandığı şekilde ilerleyecek”

“Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki elektrik bağlantısı, programlandığı şekilde ilerleyecek”
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında deniz altından döşenecek kablolarla elektrik bağlantısı yapılmasını öngören “Great Sea Interconnector” (GSI) projesinin programlandığı şekilde ilerleyeceğini söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Yunanistan’da faaliyet gösteren “SKAİ” kanalına açıklamalarda bulunan Marinakis, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın Fransa ile aynı yolda yürüdüğünü ve bu projenin Güney Kıbrıs’ı enerji ambargosundan kurtaracağını kaydetti.

Habere göre Marinakis, bu projeye itiraz edilmeyeceğine inanmak istediğini ve projenin herhangi bir itiraz ya da izin tartışmasına yol açmaması gerektiğini belirtti.

REKLAM ALANI

Marinakis, Avrupa’nın projeye kucak açtığını ve sektördeki en büyük şirketlerden birinin, projeye iştirakinin bulunduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ