Üstel’den Hristodulidis’e: Kıbrıs’ta ikiyüzlülük aranıyorsa adresi Rum liderliği ve onu alkışlayanlardır

Üstel’den Hristodulidis’e: Kıbrıs’ta ikiyüzlülük aranıyorsa adresi Rum liderliği ve onu alkışlayanlardır
  • Manşet
  • 24 Eylül 2026 12:40
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’in Birleşmiş Milletler kürsüsünden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Üstel şu açıklamayı yaptı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’in, BM kürsüsünü kullanarak Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği ifadeleri şiddetle kınıyorum.

REKLAM ALANI

Kıbrıs’ta ikiyüzlülük aranıyorsa, adresi bellidir:

Güney Kıbrıs Rum liderliği ve onu koşulsuz biçimde alkışlayanlardır.

Kıbrıs’ta işgal varsa, o da Rumların 1960 Cumhuriyeti’ni gasp ederek Kıbrıs Türk halkını kendi ortak devletinden dışlamasıdır.

Kıbrıs’ta hukuksuzluk varsa, o da Kıbrıs Türk halkına yıllardır uygulanan insanlık dışı ambargolar ve izolasyonlardır.

Kıbrıs’ta zulüm varsa, o da 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türk halkına reva görülen katliamlar, saldırılar ve sürgünlerdir.

Kıbrıs’ta bugün huzur ve güvenlik varsa, bu da “işgalci” diyerek iftira attıkları Türk askerinin adadaki varlığı ve sağladığı güvenlik sayesindedir.

Hristodulidis ve çevresi artık şunu çok net bilmelidir;

Kimlerden destek alırlarsa alsınlar, Kıbrıs’ın gerçeklerini değiştiremeyeceklerdir.

Kıbrıs Türk halkı; Anavatan Türkiye’nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü desteğiyle kendi yolunda, kendi iradesiyle ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Kıbrıs Türk halkı vardır, egemendir ve geleceğine başkalarının karar vermesine asla izin vermeyecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ