Otel odasında uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı
Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde kaldığı otel odasında mahkeme emriyle yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan O.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Emine Çıkan, olguları aktardı.
Polis, 14 Ağustos 2026 tarihinde saat 17.00 sıralarında Lefkoşa’da bir otelin 130 numaralı odasında, mahkemeden temin edilen arama emri doğrultusunda arama yapıldığını söyledi.
Aramada, zanlının tasarrufundaki dolap çekmecesinde bulunan çanta içerisinde yaklaşık 4 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile 3 adet folyo parçasının tespit edilerek emare alındığını belirten polis, komodin üzerindeki kül tablasında da bir adet sarma sigara ile tütün ve uyuşturucu madde karışımı 10 adet sarma sigara izmariti bulunduğunu kaydetti.
Polis, zanlıdan olayla ilgili izahat istendiğinde itiraf niteliğinde ifade verdiğini belirtti.
Soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkede yasal statüye sahip olduğunu ifade eden polis, O.A.’nın davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına, 60 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 150 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir vererek, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
