Ataoğlu’ndan Müzeler Haftası mesajı

Ataoğlu’ndan Müzeler Haftası mesajı
  • Manşet
  • 18 Mayıs 2026 10:17
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında, müzelerin geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran en önemli kültürel miras alanları olduğunu vurgulayarak, toplumların tarihini, kimliğini ve kültürel değerlerini yaşatan müzelerin korunmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Kıbrıs Türk halkının zengin tarihini ve kültürel birikimini gelecek nesillere aktarmanın ortak sorumluluk olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, Bakanlık olarak ülkedeki müzelerin geliştirilmesi, korunması ve daha fazla ziyaretçiye ulaşması adına çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

REKLAM ALANI

Müzelerin yalnızca geçmişe ait eserlerin sergilendiği alanlar olmadığını kaydeden Ataoğlu, aynı zamanda eğitim, kültür ve sanatın buluşma noktaları olduğunu belirterek, özellikle gençlerin müzelere olan ilgisinin artırılmasının önemine işaret etti.

Ataoğlu mesajının sonunda, kültürel mirasın yaşatılmasına katkı koyan tüm çalışanların Müzeler Haftası’nı kutlayarak, halkı müzeleri ziyaret etmeye davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ