Balıkçılık av malzemesi destek başvuruları 4 Mayıs’ta başlıyor

Balıkçılık av malzemesi destek başvuruları 4 Mayıs’ta başlıyor
  • KKTC
  • 27 Nisan 2026 13:13
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi, Bakanlar Kurulu’nun 10 Mart 2026 tarihli kararı doğrultusunda mesleki balıkçılara yönelik av malzemesi alım desteğini başlattı.

Açıklamaya göre, 4 Mayıs–10 Temmuz 2026 tarihleri arasında alınacak balıkçılık malzemeleri için KDV hariç fatura bedelinin yüzde 50’si oranında destek sağlanacak. Destek üst limitleri A sınıfı için 30 bin TL, B sınıfı için ise 80 bin TL olarak belirlendi.

Destek kapsamına ağ, olta, halat, balık bulucu cihazlar ve benzeri av malzemeleri girerken, tam göz açıklığı 36 mm (18 mm) altındaki ağlar, yakıt ve gıda harcamaları ile Güney Kıbrıs’tan yapılan alımlar kapsam dışında tutuldu.

REKLAM ALANI

Başvuruların belirtilen tarihler arasında Hayvancılık Dairesi’ne gerekli belgelerle yapılacağı, uygun bulunan başvurulara ödemelerin Kooperatif Merkez Bankası aracılığıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ