Cumhurbaşkanlığı: “Görüşme olumlu bir havada gerçekleşti”

Cumhurbaşkanlığı: “Görüşme olumlu bir havada gerçekleşti”
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York’ta BM Merkezi’nde bir gōrüşme yatptı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme olumlu bir havada gerçekleşti.

Açıklamada, “Görüşmede, Kıbrıs sorunu başta olmak üzere güncel ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, Cumhurbaşkanı Erhürman çözüm sürecine ilişkin daha önce kamuoyuyla paylaştığı dört maddelik metodolojisini ve güven yaratıcı konulara ilişkin yaşanan son gelişmeleri de Guterres’e aktardı” denildi.

REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanının ayrıca, Kıbrıs Türk halkının maruz bırakıldığı haksız ve gayri yasal izolasyonun daha fazla gecikmeden kaldırılması gerektiğini hatırlattığı belirtildi.

Erhürman’a görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ, New York Temsilcisi Büyükelçi Murat Soysal ve Cumhurbaşkanlığı Diplomasi ve Dış İlişkiler Danışmanı İpek Borman eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erhürman, temaslarının ardından yarın saat 20.30’da adaya dönecek. Erhürman, Ercan Havalimanı’na varışının ardından görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ