Asgari ücret; net 52 bin 738 TL

Asgari ücret; net 52 bin 738 TL

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2026 yılının ilk asgari ücretini belirlemek üzere bugün yeniden toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı saat 14.45 sıralarında tamamlandı.

ASGARİ ÜCRET BRÜT 60 BİN 618 TL NET 52 BİN 738 TL!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 2026 yılının ilk asgari ücretinin oyçokluğuyla belirlendiğini duyurdu.

Hasipoğlu, asgari ücretin brüt 60 bin 618 TL, net 52 bin 738 TL olduğunu açıkladı.

Hasipoğlu, bakanlığın asgari ücretle çalışanlara toplam 12 bin TL’lik destek ödemesi yapacağını kaydetti. Hasipoğlu, desteğin 6 ay boyunca yarısı peşin olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanlığın bu artış oranına ek olarak “toplamda yüzde 22,90’a tekabül eden ücret katkısını” asgari ücretli çalışanlara sağlayacağı belirtildi.

Bu kapsamda, KKTC vatandaşı olup sigorta primleri asgari ücret üzerinden yatırılan çalışanlara, Şubat ve Mart aylarında olmak üzere iki taksit halinde 6 bin TL, toplamda 12 bin TL ücret desteği verileceği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, “Ocak ayı maaşları çalışanlarımızın eline toplam net 58 bin 738 TL olarak geçecektir” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu destekle, “asgari ücrete yapılan yüzde 18,39 oranındaki artışın yüzde 22,90 seviyesine tamamlanmasının” ve “çalışanların ekonomik koşullar karşısında korunmasının” hedeflendiği bildirildi.

Ödemelerin, İstihdam Destek Merkezi Fonu’ndan, Şubat ayında 6 bin TL ve Mart ayında 6 bin TL olmak üzere iki aşamada gerçekleştirileceği açıklandı.

BAŞVURU SÜRECİ

Ücret desteğinden yararlanmak isteyen KKTC vatandaşı ve sigorta primleri asgari ücret üzerinden yatırılan çalışanların, İhtiyat Sandığı Dairesi’ne ait “ihtiyat.gov.ct.tr” adresinde oluşturulacak online başvuru portalı üzerinden müracaat edebileceği belirtildi.

Başvuruları uygun bulunan çalışanların destek ödemelerinin, beyan edilen banka hesaplarına yatırılacağı ifade edildi.

SERDAROĞLU: İTİRAZA GİDECEĞİZ

Asgari Ücret Saptama komisyonu toplantısı tamamlandı. Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Çok komik bir rakam. İşveren ve bakanlık yüzde 18,39 koydu masaya. Bu rakama itiraz edeceğiz” dedi.

Serdaroğlu, “Bu hükümetin emekçi ile yürüme gibi bir derdi yoktur. Eşitlik ilkesine aykırı davrandılar” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ