Uluhan Oto Galeri saldırısı: Zanlılar 7’şer gün daha tutuklu kalacak
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Lefkoşa’da Uluhan Oto Galeri’nin kurşunlanması olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan zanlı 1 A.K. (17) ile azmettirici olduğu iddiasıyla dün tutuklanan zanlı 2 Burak Akdağ, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 7’şer gün tutukluluk emri alındı.
Özgür Gazete’nin canlı yayında aktardığı bilgilere göre, tahkikat polisi, soruşturmanın ciddi şekilde sürdüğünü, henüz alınacak ifadeler ve incelenecek kamera kayıtları bulunduğunu belirterek her iki zanlı için de yedişer gün ek tutukluluk talep etti.
Zanlı 1 A.K.’nin avukatı, yedi günlük tutukluluk talebine itiraz etmediklerini ancak bazı soruları olduğunu ifade etti. Avukat, A.K.’nin ailesiyle tehdit edildiği için bu saldırıyı gerçekleştirdiğini polise söyleyip söylemediğini sordu. Tahkikat polisi, zanlı A.K.’nin ifadesinde hem tehdit edildiğini hem de para aldığını beyan ettiğini söyledi.
Savunma avukatı, tehditlerin Türkiye’den mi yoksa Kıbrıs’tan mı geldiğine dair bir ifade olup olmadığını sordu. Tahkikat polisi, zanlının bu yönde net bir beyanının bulunmadığını, “beni tehdit edenler Kıbrıs’tandır ya da Türkiye’dendir” şeklinde bir ifade vermediğini belirtti.
Zanlı 1 A.K.’nin savunma avukatı ayrıca, olayda öldürme kastı bulunmadığını, zanlının iki kişiyi bacaklarından vurduğunu iddia etti. Tahkikat polisi ise bir kişinin bacak ve kalça bölgesinden vurulduğunu, bu nedenle kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamasının devam edeceğini kaydetti.
Zanlı 2 Burak Akdağ’ın avukatı da yedi günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi ancak zanlılar arasında herhangi bir iletişim olup olmadığına dair somut delil bulunup bulunmadığını sordu. Tahkikat polisi, şu aşamada ellerinde telefon görüşmesi, mesajlaşma ya da fiziki buluşmaya dair bir delil olmadığını, ancak zanlı 1 A.K.’nin ifadesinde Burak Akdağ’ın kendisini azmettirdiğini ve tehdit ettiğini söylediğini aktardı.
Burak Akdağ’ın avukatı ise müvekkilinin, zanlı 1 A.K.’yi hayatı boyunca hiç görmediğini, tanımadığını ve aralarında herhangi bir iletişim olmadığını iddia etti. Tahkikat polisi, bu iddiaların araştırıldığını, şu aşamada kesin bir değerlendirme yapılamayacağını ifade etti.
Savcılığın talebi doğrultusunda mahkeme, zanlı 1 A.K. ile zanlı 2 Burak Akdağ’ın 7’şer gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlılar, yedi gün sonra yeniden mahkemeye çıkarılacak.
