Öztürkler: Toprağımızdan, mavi vatandan ve gök vatandan bir parça vermeyiz

Öztürkler: Toprağımızdan, mavi vatandan ve gök vatandan bir parça vermeyiz

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Başkanı Sabiha Gül ve beraberindeki heyeti Meclis’te kabul etti. Öztürkler, kabulde bölgesel gelişmeler, güvenlik tehditleri ve toplumsal kalkınma konuları hakkında önemli mesajlar verdi.

Ziya Öztürkler, görüşmede ilk olarak Rum tarafının son dönemde artan provokatif söylemlerine sert tepki gösterdi. Özellikle Rum komandolarının “Karpaz’a gireceğiz” ve “Ya hürriyet ya ölüm” sloganlarıyla yürüdüğü resmi geçit törenine dikkat çeken Öztürkler, “Bizim askerimiz de komandomuz da 7/24 güvenliğimiz için hazır bekliyor. Kimse hayal kurmasın, biz buradayız” dedi.

Öztürkler, Rum lider Hristodulidis’in kilise ve İsrail güdümünde hareket ettiğini, Yunan F-16’larının Lefkoşa semalarında uçurulmasının da bu güç gösterisinin bir parçası olduğunu ifade etti. “Yeni silahlar aldıklarını itiraf ediyorlar. Rum Milli Muhafız Ordusu, sözde kuruluş yıldönümünde devletlerinin resmi görüşlerini açıkça dile getiriyor. Aynısını Yunan askerleri de yakın zamanda gösterdi. Artık herkesin gerçeği görmesi gerekiyor. Bizim devletimize, bayrağımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yürüttüğü iki devletli çözümün önemini vurgulayarak, federasyonun karanlığa giden bir yol olduğunun altını çizdi. Öztürkler, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez bir güvence olduğunu vurgulayarak, “Bizim bir tane anavatanımız var, o da Türkiye’dir. Tek millet, iki devletiz. Et ve tırnak gibiyiz. Bunu Rumlar ve yancıları gayet iyi anlayacaklar ve öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Girne Boğaz Şehitliği’nde gerçekleştirdiği haftalık basın bilgilendirme toplantısına da değinen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, toplantının hem mekânı hem de verilen mesaj açısından son derece anlamlı olduğunu vurguladı. “Komutanımızın yanında özel kuvvetler askerlerimiz vardı. Şehitlikte verilen o fotoğraf ve yapılan açıklama, toprağımızın altına da üstüne de sahip çıkacağımızın açık ilanıdır” diyen Öztürkler, Türkiye’nin kararlılığını şu sözlerle ortaya koydu: “Kimse kara parçamızdan, mavi vatandan ya da gök vatandan taviz beklemesin. Bunun hayaliyle yanıp tutuşanlar şunu artık net bir şekilde anlasın: Bizim kimseye verecek tek bir parça toprağımız yok. Ne geçmişte verdik, ne bugün veririz, ne de yarın vereceğiz. KKTC ile TC ilelebet birlikte yaşayacaktır.”

Ziya Öztürkler, KATODER’in çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, “Toplumun kalkınması sadece ekonomik değil, düşünsel ve kültürel gelişimle mümkündür. Bu noktada sivil toplumun katkısı hayati önem taşımaktadır” dedi.

Kabulde söz alan KATODER Başkanı Sabiha Gül de, dernek olarak toplumsal kalkınma, düşünce özgürlüğü ve uluslararası iş birlikleri konularında yürüttükleri projeleri aktardı. Gül, özellikle gençlerin eğitim, girişimcilik ve dijital dönüşüm alanlarında desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ