FOTİU KIBRIS SORUNU HAKKINDA KONUŞTU

FOTİU KIBRIS SORUNU HAKKINDA KONUŞTU

Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fileleftheros gazetesi, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun, “EOKA 1955-59” dönemine ait bir mücadelecinin anılması töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunundan söz ettiğini yazdı.

Habere göre Fotiu, Kıbrıs sorununun kalıcı ve adil çözümlenmesinin sağlanmasına yönelik çabaların bir aşaması içerisinde olduklarını, bu çerçevede diğer tarafın, kendi (Rum tarafının) taraflarının, iyi niyetine ve iradesine yanıt vermesini beklediklerini ifade etti.

Berlin’de, gayri resmi üçlü bir görüşmenin gerçekleştirileceğini ifade eden Fotiu, bu görüşmeden BM Genel Sekreteri Guterres’in girişimi çerçevesinde ileriki adımların da belirleneceğini söyledi.

Fotiu, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Maronitler, Latinler ve Ermeniler olmak üzere tüm vatandaşlar için, ülkeyi; daha umut verici bir döneme götürecek olan  çözümün  sağlanmasının,  mümkün olacağı müzakerelere neden olacak olumlu gelişmeleri dört gözle beklediklerini ifade etti. 

Fotiu konuşmasında ayrıca Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki gerçekleştirdiğini iddia ettiği “yasa dışı faaliyetleri” ve Maraş’ın iskana açılması yönündeki girişimleri de durdurmasını istedi.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ