Yabancıların taşınmaz mal edinmesiyle ilgili sözleşme 90 gün daha uzatıldı!

Yabancıların taşınmaz mal edinmesiyle ilgili sözleşme 90 gün daha uzatıldı!
  • KKTC
  • 20 Şubat 2025 18:03
  • A+
    A-
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yabancıların taşınmaz mal edinmesiyle ilgili yasada mecut satış sözleşmelerinin durumunda yeni düzenlemelerin yapılması ve verilen sürelerin uzatılmasına duyulan ihtiyaç üzerine, yasa gücünde kararname hazırlandı.

“Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasası’nın Geçici 1’inci Maddesindeki Mevcut Satış Sözleşmelerinin Durumuna İlişkin Düzenlemelerin Yapılması ve Sürelerin Uzatılması Hakkında Yasa Gücünde Kararname”, Bakanlar Kurulu’nca dün onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnameyle, yasanın geçici 1’inci maddesindeki edinim hakkını aşan satış sözlemeleri için yasada öngörülen sürelerin uzatılması, devletin elde edeceği gelir kaybını önlemek için, vergi ve harçların tahsil edilmesi ve ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor.

REKLAM ALANI

Sözleşmeler konusunda 21 Şubat 2025’te dolacak altı aylık süre, bu tarihten itibaren 90 gün daha uzatıldı.

Yasa gücünde kararnamenin genel gerekçesinde, yasanın uygulanmasında karşılaşılan çeşitli sorunlardan dolayı yabancı gerçek veya tüzel kişilerin, yurt dışında olmalarının, birçok alıcı ve satıcı arasında iletişimin sağlanamaması gibi nedenlerle yasada öngörülen maddelerde belirtilen süreler içinde yabancı gerçek veya tüzel kişilerin ödemesi gereken tüm vergi ve harçları ödeyemediği ve bundan dolayı devletin bu gelirlerden mahrum kaldığı belirtiliyor.

Kararnamede, devletin elde edeceği gelir kaybını önlemek için vergi ve harçların tahsil edilmesine olanak sağlanması ve ekonomiye katkı sağğlanması amacıyla ve ayrıca acil devlet harcamalarının gerçekleştirilebilmesi için bu vergi ve harçların tahsil edilmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ