Bakanlar Kurulu, koronavirüs önlemlerini uzattı

Bakanlar Kurulu, koronavirüs önlemlerini uzattı

Bakanlar Kurulu, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı önlemleri uzattı ve bazı yeni kararlar daha aldı. Kararları, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Kurul Sözcüsü Kudret Özersay açıkladı.

Buna göre okullar ve elzem olmayan iş yerlerinin kapalı kalma süresi ay sonuna kadar uzatıldı.

Her türlü sosyal ve kültürel ve sportif etkinliklere yönelik yasaklar da 30 Nisan’a kadar geçerli olacak.

Halen kapalı olan özel sektör iş yerleriyle ilgili karar bir hafta yani 17 Nisan’a kadar uzatılırken marketlerin çalışma saatleri de bir hafta daha aynı kalacak.

Hem kısmi, hem de tam sokağa çıkma yasaklarını bir hafta daha uzatan Bakanlar Kurulu, Karpaz’da 15 köyde uygulanan tam sokağa çıkma yasağını Erenköy, Sipahi ve Dipkarpaz köylerinde sürmesine, diğer köylerde ise ülkedeki diğer kuralların uygulanmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu’nun onayladığı bir başka karara göre, Sağlık Bakanlığı, halen hizmetleri süren iş yerlerinde uyulacak hijyen kuralları ve diğer kurallarla ilgili bir genelge hazırlayarak yarın duyuracak.

Faaliyetleri duran özel iş yerlerinin çalışanlarına iki ay boyunca 1500 TL destek verilmesiyle ilgili son karar ise yarın toplanacak Bakanlar Kurulu’nda verilecek.

Yurt dışında kalan öğrencilere de iki ay boyunca 1700 TL destek bursu sağlanacak.

Ayrıca, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ekipleri, önümüzdeki hafta hangi sektörlerin hangi kurallar çerçevesinde hizmete açılabileceğiyle ilgili bir çalışma yapacak.

Okullar ve elzem olmayan işyerleri ay sonuna kadar kapalı kalmaya devam edecek

Özel sektördeki kapalı iş yerleri bir hafta daha kapalı kalacak

Karpaz’da tam sokağa çıkma yasağı uygulanan köyler 15’ten 3’e indi Yenierenköy, Sipahi ve Dipkarpaz’da yasak devam edecek

Sağlık bakanlığı açık işyerleri için hijyenle ilgili kuralları yarın genelgeyle duyuracak

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ