FLY KHY’nın lansman gecesinde açıklandı: Uçağın adı ‘Melekler Takımı’

FLY KHY’nın lansman gecesinde açıklandı: Uçağın adı ‘Melekler Takımı’

FLY Kıbrıs Hava Yolları’nın lansman gecesinde şirket ortaklarından Mehmet Yücel’in yaptığı açıklamada, uçağın adının ‘Melekler Takımı’ olmasına karar verildiğini duyurdu.

FLY Kıbrıs Hava Yolları tanıtım gecesi Yeni Ercan Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor…

İlk uçuşunu bugün gerçekleştiren FLY KHY’nin uçağına ise Adıyaman İsias Otel’de hayatlarını kaybeden ‘Melekler Takımı’nın adı verildi.

Denktaş: “FLY Kıbrıs Hava Yollları bu halkın hava yolları olacaktır”

FLY KHY’nin kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, lansman gecesinde ilk konuşmayı yaparak, “21 Haziran 2010 tarihinde Kıbrıs Türk Hava Yollarının uçuşlarının iptal olmasından bu yana, Kıbrıslı Türklerin kendilerine ait bir hava yolu şirketi olmamıştı. Artık var…” dedi.

Denktaş, “Bundan bir süre önce iş ortaklarımla birlikte bu ‘çılgın projeye’ başlarken, kısa bir süre sonra bugünü yaşayacağımızı biliyorduk. Çünkü inançlı ve azimli olmanın yanı sıra, hesaplarını iyi yapmış akıl yolunda yürümeyi seçmiş insanlarız” ifadelerini kullandı.

Denktaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemizi seven, yatırımlarımızı ülkemize yapan insanlarız. Bu işletme bir özel teşebbüstür. Ancak bu şirketin misyonu özel teşebbüsten çok daha ötededir.

Gerek rekabetçi ücretlendirme politikasıyla toplumumuzun seyahat özgürlüğüne sağlayacağı katkılar, gerekse ülkemize taşıyacağı turistlerle ekonomimize yapacağı katkılarla, FLY Kıbrıs Hava Yollları bu halkın hava yolları olacaktır.

Ümidimiz, bizim taşıdığımız heyecanı halkımızın da hissetmesi ve kendi bağrından çıkan bu havayoluna sahip çıkmasıdır.

Sözlerimi bitirirken göklere seslenmek istiyorum: Kurucu Cumhurbaşkanımız, dedem Rauf Raif Denktaş’ın bugün bizleri yukarılardan izlediğini ve hepimizle gurur duyduğunu biliyorum ve bunu hissediyorum. Önümüze açtığın büyük yolda, senin izinde gururla yürürken ülkemizin ekonomik bağımsızlığına da katkı koymak için elimizden gelen her çabayı sarf edeceğimize söz veriyoruz.”

Polat: “FLY KHY yerli bir markanın hasreti ile doğdu”

FLY KHY’nin ortaklarından olan Nusret Polat ise yaptığı kısa açıklamada, şöyle konuştu:

“FLYKHY projesi adamızın uzun zamandır beklediği, Kıbrıs’ta doğan bize ait yerli bir uçağın, yerli bir markanın hasreti ile doğdu. Tüm halkımıza, tüm turizm sektörüne, anavatanımızdaki çok kıymetli paydaşlarımıza yeni bir heyecan yeni bir sorumluluk da yüklemekle birlikte artık anavatanımıza ve yakın coğrafyadaki halklara adamızın bağlarını güçlendirecek kolaylaştıracak bir kıymetli araç olmasını temenni ediyoruz.

FLYKHY; tüm Türkiye -Ercan hatlarındaki izinlerini Freebird H.Y üzerinden T.C Devlet Hava Meydanları G.M’den ve KKTC Sivil Havacılık G.M’den TARİFELİ seferler olarak almış bulunmaktadır.

FLYKHY 16 Nisan 2023 tarihi ile itibariyle, İstanbul -IGA-havalimanı, İzmir, Ankara, Gazipaşa ve Antalya’dan adamıza seferler gerçekleştirecek olup, haziran ayı itibari ile de İran, Azerbaycan, Ürdün, Kosova ve Irak’tan adamıza CHARTER seferler yapmayı planlamaktadır. Sonraki süreçte Türkiye’den Sivas, Diyarbakır, Malatya, Ordu, Gaziantep, Adana gibi hatlardan da uçuş planlamaları olup ayrıca yurtdışından adamıza gelecek olan potansiyel Charter hatlarını da şimdiden çalışmaya başlamış bulunmaktayız.

Airbus A320 uçakları ile yapacağımız FLYKHY uçuşları ile 1.yıl adamıza 275000 pax getirmeyi planlıyoruz.

FLYKHY; her ne kadar özel sektör yatırımı ve turizm sektörünün içinden reel faaliyette olan ortakların kurduğu bir şirket olsa da bu uçaklar en az bizim olduğu kadar tüm halkımızın, tüm sektör paydaşlarınındır.

Bir ada ülkesi olarak ana ulaşım aracımızın uçak olduğunu da unutmayarak yıllardır özlemini duyduğumuz yerli bir havayolu hayalinin yaşaması ve daha da büyümesi ve ada halkımıza artarak devam edecek istihdam sağlayacağı için de hepimizin bu hayale sarılacağına ve desteklerini esirgemeyeceğine inancımız tamdır.

FLYKHY, ilk yılında ada ekonomimize sağlayacağı özellikle TC ve dış hatlardan gelecek paket yolcularımızın ada ekonomimize min 4 milyar TL katkı sağlayacağını öngörmekteyiz .Gelecek bu misafirlerin transferlerinden, konaklamalarına, alışverişlerinden, turlarda alacakları hizmetlere, restoranlardan, eğlence mekanlarına tüm adamıza dokunacaklarının bilincinde olarak tüm halkımıza ,tüm sektör paydaşlarına hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder başta sizler olmak üzere ve çeşitli sebeplerden bu heyecanı bulundukları yerlerden bizimle paylaşan çok kıymetli dostlarımıza tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum.”

Yücel: “Uçağımıza “Melekler Takımı” adını koymaya karar verdik”

Ortaklardan Mehmet Yücel’in açıklaması ise şöyle:

“Öncelikle bu heyecanımızı paylaşmak üzere aramızda olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. 20 yılı aşkın bir süredir Turizm sektöründe çalışan biri olarak bana emek koyan, gelişimime yardımcı olan ve bu noktaya gelmeme vesile olan her kişiye gönülden müteşekkir olduğumu ifade etmek isterim.

Ülkemizin ana damarlarından biri hepimizin bildiği gibi Turizm sektörüdür ve adamız; kültürel mirası, sahilleri, hotelleri ile Akdeniz’in incisidir. Bir hayalle başlayan serüvenimizi, yerli kaynaklarımızla geliştirdiğimiz iş modeli ile özgüvenle, kararlılıkla ve disipline dayalı çok çalışan kazanır mantığı ile yol haritamızı belirledik.

Turizm sektörümüzü daha da ileriye taşımak için kolları sıvadık ve ortaklarım ile birlikte çalışmalarımızı başlattık. Turizm Sektörümüzü diyorum; zira birçok paydaşı ile ülke ekonomisinin her alanına katkı sağlayabilen çok kuvvetli bir iş alanıdır.

Sektörümüz her alanda üstün hizmet ve kalite anlayışı ile gün ve gün gelişen; hem sanayi hem de ticari anlamda ülkemizin birçok hanesine ekmek götürmesine katkı koyan bir sektördür. Bu vesile ile turizmde emek sarf eden tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.

FLY KIBRIS HAVA YOLLARI iki yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. 2020 yılında, ilk olarak Bodrum’da başlayan görüşmelerin ardından yola koyulduk.

Fakat gayet olumlu giden çalışmalarımızı tamamlamak üzere iken dünyamızı ve özellikle turizm sektörümüzü çok ciddi zarara uğratan Pandemi süreci başladı ve projemizin hayata geçmesini uzun süre erteledi.

Bu vesile ile; son yıllarda yaşadığımız tüm felaketlerde aramızdan ayrılanlara herkese Allahtan rahmet, sevenlerini kaybedenlere sabır diliyorum.

Bu anlamda, yaşanan deprem felaketinin ardından vefat edenlerin anısını yaşatmak için, şirket olarak uçağımıza “Melekler Takımı” adını koymaya karar verdik. Allah gani gani rahmet eylesin.

En büyük hedeflerimizden biri ERCAN BASE bir uçak olması idi; yani seferi bitince EVİNİN Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğu bir uçak olacaktı; ve gururla söylüyorum, tüm ekibimiz ile gece gündüz çalışarak ve tüm olumsuzluklara rağmen başardık.

Girdiğimiz bu tarihsel süreçte, sorumluluğumuzun bilincinden şaşmadan, bilgi, birikim ve yüksek enerjimizle Kıbrıs Türk Halkını temsil etmenin onurunu üzerimizde taşıyoruz ve bu bilinçte çalışıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ