Putin: Türkiye en büyük Avrupa gaz merkezi olabilir

Putin: Türkiye en büyük Avrupa gaz merkezi olabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarına yönelik tavan fiyat uygulamasının enerji maliyetlerini daha artıracağını söylerken, son OPEC+ kararının hem üreticiler hem de tüketiciler için olumlu olmasını umduğunu, OPEC+’nın koordinasyon içinde çalışacağını söyledi. Putin, Türkiye’nin Avrupa için en büyük arz hattı olabileceğine de dikkat çekti.

Enerji konusunda uluslararası ilişkiler zemini ısınırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu alandaki çıkışlarına devam etti.

Avrupa’da gündemde olan petrol fiyatlarına tavan fiyatın enerji maliyetlerini daha da artıracağını belirtti. Bu kış Avrupa’ya gaz tedarikine hazır olduklarını söyleyen Putin, Rusya’nın kontratlarla bağlanmış arza devam ettiğini ifade etti.

Kuzey Akım’daki sabotajın terör eylemi olduğuna ilişkin herhangi bir şüpheye yer olmadığını söyleyen Putin, buradaki kaybın Karadeniz’e yönlendirilebileceğini belirtti.

Moskova’da Rusya Enerji Haftası’nda konuşan Putin, Türkiye’nin Avrupa için en büyük gaz merkezi olabileceğini söyledi. Putin “Türkiye onaylarsa bu fikir hayata geçebilir” dedi.

Etkinlikte konuşan Gazprom Başkanı Aleksey Miller, söz konusu merkezi Türkiye ile AB sınırında kurulabileceğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ